Ministeri Risikko jakoi tunnustusta juhlivalle Vedolle

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpeli tunnetaan pesäpallosta ja Vimpelin Vedosta. Maineikas seura vietti eilen 80-vuotissynttäreitään, joiden pääjuhla pidettiin yhteiskoulun auditoriossa juhlavin puhein, huomionosoituksin ja tunnustuksin sekä musiikki- ja liikuntaesityksin.

Tervehdyssanoissaan Vimpelin Vedon nykyinen puheenjohtaja Tuomo Hovila näki seuran menestymisen avaimiksi vahvat perinteet ja yhteistyökumppanit sekä vapaaehtoiset, jotka vuodesta toiseen ovat innolla tulleet talkoisiin Suomen kauneimpaan pesispyhättöön, legendaariselle Saarikentälle.

MAINOS

Uutena aluevaltauksena Hovila otti esiin koripallon, jossa nyt Vedon naisjoukkue pelaa ensimmäisenä eteläpohjalaisjoukkueena kautta aikojen valtakunnan korkeimmalla sarjatasolla. Puheenjohtajan mukaan tämän on mahdollistanut pitkäjänteinen toiminta, jolle hyvät eväät on ammennettu paikkakunnan palloilupainotteisesta, tasokkaasta koululiikunnasta.

Yhteiskunnallisesti ja taloudellisesti kovista ajoista huolimatta Hovila näki seuran voivan hyvin niin kauan kuin toimijat jaksavat toimia ja kannusti seuraväkeään olemaan yhä aktiiveja.

Vimpelin kunnan tervehdyksessä kunnanjohtaja Juhani Laasanen sanoi pesiksen olevan Vimpelille enemmän kuin urheilulaji ja lempiharrastus. Hän luonnehti sitä peräti vimpeliläiseksi brändiksi, elämänmuodoksi ja paikkakunnan positiiviseksi imagotekijäksi. Vimpeli tunnetaan parhaiten pesäpallostaan joka puolella valtakuntaa, aina kehäkolmosen alapuolella asti.

Juhlapuhujaksi oli saatu kunta- ja liikenneministeri Paula Risikko. Ministeri jakoi tunnustusta seuran selkeille toimintalinjoille ja aktiivisille vapaaehtoisille. Hän luonnehti Vetoa Vimpelin sieluksi ja sielua kannattaa hänen mukaan aina vaalia. Vapaaehtoistyöhön pohjaava toimintamalli ei seiso pelkästään paperilla tai netissä, vaan sitä toteutetaan aktiivisen yhteisöllisyyden elämänlaatua lisäävällä käytännön toiminnalla.

Risikko antoi tunnustusta ja piti erittäin tärkeänä urheiluseuratoimintaa ylipäätään. Sen puitteissa hänen näkemyksensä mukaan vaalitaan mitä parhaiten yhdenvertaisuutta ja sosiaalista tasa-arvoa.

Urheiluseuratoiminnan ministeri sanoi olevan myös kasvatuksellisesti arvokasta. Se auttaa ihmistä löytämään ja ylläpitämään identiteettiään ja lisää yksilön fyysistä ja henkistä hyvinvointia.

Ylihärmän Junkkareita itse edustanut Risikko näki liikuntajärjestöt myös merkittävinä yhteiskunnallisina vaikuttajina. Ne ylläpitävät kansankunnan peruspilareita. Juuri tästä Veto on mitä mainioin esimerkki ja ministeristä tuntui, että toiminta on vain entisestään parantunut, kun nyt huippupesäpallon ohella Vimpelin Vedossa myös muutkin lajikkeet ovat lähteneet menestymään.

Juhlassa oli paikalla myös pesäpalloliiton puheenjohtaja Unto Väisänen, joka jakoi edustamansa liiton ansiomerkit pesäpallon saralla ansioituneille vetolaisille.

Ansiomerkin kultaisin lehvin saivat Tuomo Hovila, Heikki Seppä, Raimo Koskela, Matti Lehto ja Teuvo Mäkelä. Ansiomerkin saajia olivat Taina Varpula, Jukka-Pekka Kujala, Miika Jaatinen, Kari Kleemola ja Hannu Uusitalo.

Tunnustusmerkin vastaanottivat Vesa Liikala, Mikko Kivinen, Pasi Herrala, Marko Timo, Katariina Latvala, Markku Lassila, Marko Haapala, sekä Seppo Koivisto.

Kultaisella pelaajamerkillä palkittiin Ari Uusitalo, Kari Kleemola ja Jarmo Mäkinen, hopeisella pelaajamerkillä Sami Haapakoski, Antti Kuusisto, Henri Puputti sekä Eero Ilomäki. Pronssisen pelaajamerkin saajia olivat Tuomo Lönnmark, Janne Kangasaho, Perttu Hautala, Hannu Huuskonen, Teemu Isoketo, Mikko Haukkala, Mikko Rantalahti ja Janne Mäkelä.

Koripalloliiton ansiomerkkejä oli saapunut jakamaan keskisen alueen puheenjohtaja Outi Keski-Saari. Jarkko Havu sai hopeisen ansiomerkin ja Pia Havu pronssisen ansiomerkin.

Jääkiekkoliiton pronssisen ansiomerkin pokkasivat Jari Lakaniemi ja Harri Latvala.
Vuosikymmeniä Vedon toiminnassa mukana ollut Teuvo Mäkelä lausui kiitokset ansiomerkin saaneiden puolesta ja totesi omalta kohdaltaan olleen kunniatehtävä toimia seurassa.

– Paljon se ottaa mutta enemmän se antaa, Mäkelä filosofoi.

Juhani Huopana

MAINOS
Edellinen artikkeliEläkeliiton EP:n piiri huolissaan palvelujen etääntymisestä
Seuraava artikkeliJyske kohtasi Kivan