Lappajärven työttömyysaste maakunnan alin

Etelä-Pohjanmaalla oli lokakuun lopussa 8851 työtöntä työnhakijaa. Määrä nousi edellisen kuukauden lopusta 752 hengellä. Vuoden takaisesta tilanteesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 1048 hengellä, eli 13,4 prosenttia.

Lomautettuna oli 1159 henkilöä. Lomautettujen määrä nousi 248 henkilöllä viime vuodesta. Lyhennetyllä työviikolla oli 980 henkilöä. Määrä kasvoi viime vuodesta 396 hengellä.

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen työvoimasta oli kymmenen prosenttia. Manner-Suomessa ainoastaan Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli alhaisempi.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 319869 henkilöä. Lukumäärä nousi 30298 henkilöllä (10,5 %) viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 12,2 prosenttia.

Työttömien työnhakijoiden määrää nousi viime vuodesta myös kaikissa seutukunnissa. Työttömyyden kasvu oli voimakkainta Seinäjoen seutukunnassa. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli korkein Suupohjan seutukunnassa.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuodesta Kuortaneella ja Lappajärvellä. Muissa kunnissa tilanne kehittyi heikompaan suuntaan. Tilanne heikkeni suhteellisesti eniten Evijärvellä, Lapualla ja Karijoella.

Maakunnan alimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Lappajärvellä, Kuortaneella ja Kauhavalla. Korkeimmat osuudet olivat puolestaan Soinissa, Kauhajoella ja Teuvalla.

Alajärvellä työttömiä oli lokakuun lopussa 438, mikä on 56 enemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja 47 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysprosentti Alajärvellä on 10,3.
Soinissa työttömiä oli lokakuun lopussa 113, mikä on 12 enemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja 11 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysprosentti Soinissa on 12.

Vimpelissä työttömiä oli lokakuun lopussa 135, mikä on 15 enemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja kuusi enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysprosentti Vimpelissä on 9,7.

Lappajärvellä työttömiä oli lokakuun lopussa 93, mikä on 18 enemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja yhdeksän vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömyysprosentti Lappajärvellä on 6,7.

MAINOS
Exit mobile version