Rengasmarketin kahviossa parannetaan maailmaa kuppi kerrallaan

Mainos[adrotate banner="3"]

Keskustan tuntumassa sijaitseva, Shellinäkin tunnettu, Rengasmarket pyörittää edelleen toimintansa ohessa kahviota, jonka viihtyisissä tiloissa voi nauttia pullakahvit esimerkiksi auton ollessa huollettavana.

Kahvilan vakiokävijät pitävät huolen siitä, että päivän polttavimmat puheenaiheet eivät jää kenellekään epäselväksi. Tänä päivänä on puhuttu päivän uutisten lisäksi muun muassa salakuljetuksesta. Esko Keltikangas nauraa, että harvinaisen monta viikkoa on mennyt, ettei ole tapeltu!

MAINOS

Välillä nimittäin tarkoitushakuisesti etsitään jutun aihetta, josta päästään vänkäämään. Tarkoitus ei ole riidellä tai pahoittaa kenenkään mieltä, vaan päästä sopivassa hengessä väittelemään asioiden tolasta ja saada kiihkeää keskustelua aikaiseksi. Keskustelun päätteeksi on helppo surffata Internettiin älypuhelimella ja lyödä faktat pöytään.

Politiikka ja uskonto ovat aiheita, joita koitetaan välttää niiden arkuuden vuoksi. Välillä toki nekin päätyvät tapetille. Joskus kahviosta lähdetään musta savu korvista sauhuten, mutta aina seuraavana päivänä palataan takaisin.

Benjam Salmenautio on käynyt Rengasmarketissa aamu- ja päiväkahvilla jo 25 vuotta. Hänellä on jopa oma vakiopaikkansa pöydän päässä, jonka muut asiakkaat tietävät jättää tyhjäksi häntä varten. Benjam ja Koskelan Heikki ovat porukan kovimmat puhemiehet. Keltikankaan Esko toteaa, että puheenjohtajalle olisi kahvilassa tarvetta, nimittäin välillä ei meinaa suunvuoroa saada.

Muista asiakkaista mainittakoon Erkki Keltikangas, Timo Salo, Jouko Höykinpuro, Esko Kokko, Jari Vainio, Jyrki Björbacka, Matti Saari, Jussi Vasu, Martti Nurmela, Tuomo Tallbacka ja Pekka Puumala. Kukin käy kahvilassa epäsäännöllisen säännöllisesti, miten aina joutaakaan.

Osa jo eläkkeellä olevista herrasmiehistä kertoo, että kahvio on mukava sosiaalinen paikka, jonne tulla käymään kun kotona aika käy pitkäksi.
Yrittäjä Juha Latvalan perheeseen kuuluu puoliso Sirpa-Liisa, joka myös on töissä yrityksessä, sekä neljä lasta. Otto on viimeistä vuottaan yläasteella ja suorittaa parhaillaan työharjoittelua isänsä yrityksessä. Kahvion vakioasiakkaat ovat käyneet Otollekin jo hyvin tutuksi ja hän näyttää tuntevan jokaisen metkut hyvin tarkkaan.

Yritys on palvellut Alajärvellä jo vuodesta -65. Juha itse aloitti yrittäjänä liikkeessä vuonna 1992. Yrityksessä huolletaan ja korjataan autoja, sekä tehdään erilaisia rengashommia. Hinauskauppa alkoi vuonna 2000 ja bensiinikauppa lopetettiin 2012. Yrityksessä toimii myös asentaja Alpo Kytölä.

Roosa Linnanmäki

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpelin kunnalliset yrittäjäpalkinnot liikunnalle ja hyvinvoinnille
Seuraava artikkeliJyskeellä tuplaviikonloppu