1.6 C
Alajärvi
sunnuntai 25.2.2024
MAINOS

Hautakylällä vedotaan koulu- ja joulurauhan puolesta

Hautakylän asukkaat Soinissa ovat eläneet rankan syksyn siitä alkaen, kun kylän koulun vanha osa tuhoutui syksyllä salaman aiheuttaman tulipalon seurauksena.

Tuon tapahtuman jälkeen pidetyssä kriisikokouksessa vakuutettiin niin sivistystoimen kuin kunnan johtavien viranhaltijoiden ja päättäjienkin taholta, ettei Hautakylän koulua olla missään tapauksessa lopettamassa.

MAINOS

Syksyn edetessä tilanne kääntyi päälaelleen ja nyt ensi viikolla kokoontuvalle kunnanvaltuustolle esitys on, että koulu suljetaan jo vuoden vaihteessa. Koulun soinilaiset oppilaat kuljetettaisiin yhtenäiskoululle keskustaan, jossa oppilaat sulautetaan olemassa oleviin luokkiin.

Sunnuntai-iltana hautakyläläiset kokoontuivat jälleen yhteen hätäkokoukseen, jossa mukana oli niin oppilaiden vanhempia kuin muitakin kyläläisiä sekä kylän omat kunnanvaltuutetut. Huoli ja hätä on suuri. Eniten kokoukseen osallistuneita huolestutti se, tietävätkö valtuutetut oikeat perusteet, jolla asiaa ovat päättämässä? Päätetäänkö oikeasta asiasta todellisilla perusteilla?

– Ajatus siitä, että Hautakylän koulun sulkeminen pelastaisi jopa koko kunnan itsenäisyyden, on uskomaton, vanhempainyhdistyksen puheenjohtaja Tarja Vuorinen toteaa.

Hautakylällä kulunut syksy on ollut henkisesti raskaan epävarmuuden aikaa niin oppilaille, koulun henkilökunnalle kuin muillekin kyläläisille. Kylällä kaivataankin nyt kiihkeästi koulu- ja joulurautaa ja sitä, että ensi viikolla kokoontuva valtuusto muistaisi myös hautakyläläisten olevan soinilaisia ja että heitä tulisi kohdella inhimillisesti. – Tuntuu kohtuuttomalle, että ensin meitä on rankaistu Luojan taholta syksyllä tapahtuneen tulipalon myötä ja sen jälkeen rankaisu tulee oman kunnan päättäjiltä.

– Me Hautakylällä haluamme turvata lastemme aseman ja toivomme, että kylämme voisi elää tulevaisuudessakin. Toivomme siksi, että koulu voisi jatkua Hautakylällä toistaiseksi ja me saisimme jatkaa elämäämme rauhassa.

– Hautakylä on vahva, vetovoimainen kylä. Soinin kunnan kannattaisi myös oman menestyksensä kannalta säilyttää se sellaisena, sillä eivät kaikki mahdolliset kuntaan muuttavat halua asua taajamassa.

Kävipä ensi viikolla miten tahansa, niin torstaina 18.12. pidetään Hautakylän koululla joulupuuro- sekä joululaulutilaisuus. Tilaisuus järjestetään korvaamaan perinteisiä koulun kuusijuhlia, kun tulipalon seurauksena kaikki rekvisiitta sekä näytelmävaatteet ovat mennyttä.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille koululaisille sekä heidän vanhemmilleen, kyläläisille sekä kaikille, jotka ovat olleet korvaamattomana apuna tulipalon jälkeisissä talkootöissä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät