-0.3 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Siiri ”Äitee” Rantanen saapuu Eero Mäntyrannan muistohiihtoihin Kyyjärvelle

Kaikkien aikojen menestyneimmän suomalaishiihtäjän, vain vuosi sitten edesmenneen Eero Mäntyrannan elämäntyötä kunnioitetaan Kyyjärvellä Kauppakeskus Paletissa esillä olevalla palkintokokoelmanäyttelyllä.

Näyttely on ollut avauksestaan lähtien menestys ja siihen on mahdollista tutustua vielä Loppiaiseen saakka. Esillä näyttelyssä on niin Mäntyrannan mitaleja ja palkintopokaaleja kuin lehtileikkeitäkin hänen uransa vaiheista.

MAINOS

Muistonäyttelyn lisäksi Kyyjärvellä järjestetään uudenvuodenpäivän perinteiset Harsunkankaan hiihdot Eero Mäntyrannan muistohiihtoina. Kyseiset hiihdot käynnistävät myös järjestävän seuran, Kyyjärven Kyvyn 70-vuotis juhlavuoden.

Tällä viikolla varmistui, että näinä päivinä 90 vuotta täyttävä legendaarinen naishiihtäjä, olympiavoittaja Siiri ”Äitee” Rantanen kunnioittaa tapahtumaa läsnäolollaan!

Syy sille, miksi Mäntyrannan palkintonäyttely ja muistohiihdot ovat juuri Kyyjärvellä on se, että Mäntyranta oli Kyyjärven Harsunkankaan uskollinen kävijä, eikä hän katkaissut perinnettä vaikka menestystä kertyi kansainvälisilläkin areenoilla. Päinvastoin hänen tunnettuutensa veti Kyyjärvelle muitakin hiihdon huippuja ja sen seurauksena luonnollisesti ihmisiä tuhat määrin.

Eero Mäntyrannan rooli Harsunkankaan hiihdon historiassa on niin merkittävä, että Kyyjärven Kyvyn johtokunta päätti Eeron omaisten luvalla nimetä uudenvuoden hiihdot Eero Mäntyrannan muistohiihdoiksi.

Eero Mäntyrannan muistohiihdot järjestetään Kyyjärven Harsunkankaalla uudenvuodenpäivänä 1.1. kello 11, mikäli lumitilanne sen sallii.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät