Loppiainen on omistettu lähetystyölle

Mainos[adrotate banner="3"]

Loppiaisena 6. tammikuuta luterilaisissa jumalanpalveluksissa kerätään valtakunnallinen kolehti kasvavien kirkkojen työhön Suomen Lähetysseuran kautta.

Loppiaisena muistellaan kolmea itämaitten tietäjää, jotka tähti johdatti Jeesus-lapsen luo. Näin he osoittivat, että joulun sanoma on tarkoitettu kaikelle maailmalle. Sen tähden loppiaisen sanoma muistuttaa erityisesti kirkon lähetystehtävästä.

MAINOS

Yksi tulevan loppiaisen kolehtikohteista on Inkerin kirkko Venäjällä, jossa Lähetysseura on toiminut 20 vuotta. Perhetyö on työmuoto, jolla kirkko tavoittaa uusia ihmisiä. Se on myös työmuoto, jolle on kysyntää nyky-Venäjällä.

Perhetyöllä tavoitetaan uusia ihmisiä

Olga ja Slava Lebedev Nižni Novgorodista ovat mukana kirkon perhetyön tiimissä. Luterilaisen kirkon he löysivät kuusi vuotta sitten, kun etsivät lapselleen kastepaikkaa.

– Kaikki se rakkaus ja tieto, mitä sain pastorilta, teki hyvää sydämelleni, joten halusin päästä ripille. Yhdessä mieheni kanssa menimme rippikouluun ja meidät konfirmoitiin, Olga kertoo.

Heissä heräsi halu auttaa ihmisiä, ja he alkoivat vetää kotiseurakunnassa perhepiiriä. Sitten he kävivät perhetyön kurssin kirkon koulutuskeskuksessa ja tekevät nyt monenlaista perhetyötä niin seurakunnassaan kuin koko kirkossa. Olga Lebedeviä perhetyö ja vanhempien ja lasten väliset suhteet kiinnostivat niin paljon, että hän aloitti myös psykologian opinnot.

Olga ja Slava Lebedevin mukaan venäläiset ovat hyvin kiinnostuneita hengellisistä kysymyksistä. Ateismi ei enää ole niin vahvaa kuin ennen. Ortodoksikirkko toimii, eikä enää opeteta, että Jumalaa ei ole.

– Evankeliumi kohtaa ihmisen, kun se vastaa ihmisten sisäisiin kysymyksiin, perhehuoliin, masennukseen. Ihminen on valmis avautumaan, kun hän kokee, että välitämme hänestä. Kun ihminen ja hänen ongelmansa tulevat kohdatuksi, hän vapautuu ja on valmis myös hengellisiin kysymyksiin, Slava Lebedev kertoo.

– Mielestämme nyt on erittäin ajankohtainen aika perheneuvonnalle ja perhetyölle täällä Venäjällä. Sen kautta voimme myös tavoittaa ihmisiä, Olga toteaa.

Kolehtiin voi osallistua myös kännykällä

Kolehtiin voi osallistua myös kännykällä. Tekstiviestiin kirjoitetaan joko LAHJA5 tai LAHJA10 (5/10 euroa). Viesti lähetetään numeroon 16160.

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpelin Veto 2015 – Valmiina iskemään!
Seuraava artikkeliKiusaamisen vastainen kampanja on päättynyt