Esson baarissa puidaan Alajärven asioita kehittämishengessä

Moni on viime aikoina törmännyt puheenaiheeseen, jonka kuulee olevan peräisin ”esson baarista”. Mikä ihme sellainen ”esson baari” Alajärvellä oikein on?

”Esson baari on virtuaalinen facekahvila, jossa voi esittää hyviä ja kehittämiskelpoisia ehdotuksia Alajärven ja Järviseudun parhaaksi. Kaikki ajatukset kelpaavat – myös vähäisiltä tuntuvat. Rakentava kritiikki on myös toivottavaa.”

MAINOS

Näillä sanoilla Alajärvi – essonbaari facessa -ryhmä esittäytyy Facebookissa. Se on perustettu noin kuukausi sitten ja jo nyt sinne on löytänyt tiensä liki 1100 alajärveläistä tai muita Alajärven ja Järvi-Pohjanmaan asioista kiinnostunutta facebook -käyttäjää. Keskustelu on vilkasta käsitellen asioita aina tuulivoimasta ennaltaehkäisevään perhetyöhön.

Ryhmän perustajana on toiminut Sakari Joensuu, joka toteaa olevansa vain idean alullepanija. – Olin jo pitkään miettinyt, että Alajärvellä tarvittaisiin matalan kynnyksen kanava, jossa voitaisiin tuoda esille kaupungin ja lähiympäristön asioita. Ryhmässä tulisi olla mukana niin päättäjiä kuin tavallisia kuntalaisiakin.

Tämä kaikki on nyt toteutunut esson baarissa, josta Joensuu itsekään ei uskonut muodostuvan näin nopeasti näin suosittua. – Perustin ryhmän ja laitoin kutsut tulla mukaan kouralliselle ihmisiä. Nämä taas kutsuivat omia ystäviään ja näin asia laajeni nopeasti.

Esson baari on foorumi, jossa viedään asioita eteenpäin positiivisessa hengessä. Rakentava kritiikki parannusehdotuksineen on tervetullutta, mutta pelkäksi valituskanavaksi ryhmää ei ole perustettu. Idea on, että kaupungin päättäjät, luottamushenkilöt ja virkamiehet keskustelevat suoraan kuntalaisten kanssa ja kuulevat ideoita esson baarin kautta.

Lue lisää Esson baarista torstain 15.1. lehdestä!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version