13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Alkuvuoden 2015 postimerkit juhlistavat ystävänpäivää, muodostelmaluistelua ja Suomen taiteilijaseuraa

Postimerkkivuosi 2015 alkaa tänään maanantaina 19. tammikuuta, kun myyntiin tulee kolme uutta postimerkkijulkaisua, joissa on yhteensä 13 erillistä postimerkkiä. Tammikuun merkeillä juhlistetaan ystävänpäivää, muodostelmaluistelua sekä 150 vuotta täyttävää Suomen Taiteilijaseuraa.

Tämänvuotiset ystävänpäiväpostimerkit saavat aiheensa iloisista kohtaamisista metsässä. Ilja Karsikkaan suunnittelemissa hauskoissa merkeissä on lumihiutaleita, puita, hiiri, lintuja, marjoja sekä kettu ja kani.

MAINOS

Ystävät yhdessä -pienoisarkissa on kuusi 1. luokan postimerkkiä ja kuhunkin merkkiin sopivat priority-tarrat. Ensimmäiset postimerkkinsä suunnitellut Ilja Karsikas, 35, on tehnyt runsaasti kuvituksia yrityksille, lehtiin, yhdistyksille, kustantamoille ja levy-yhtiöille. Hän on vastannut mm. Ruisrockin visuaalisesta ilmeestä ja kuvituksesta vuosina 2013 ja 2014 sekä kuvittanut neljä lastenkirjaa.

Tammikuun urheiluaiheisessa postimerkissä esiteltävä laji ei juuri perusteluja kaipaa. Merkin aiheena on muodostelmaluistelu, jossa Suomi edustaa maailman kirkkainta kärkeä. Merkkiin on kuvattu Helsingin Luistelijat ry:n Marigold IceUnity -muodostelmaluistelujoukkue, joka voitti huhtikuussa 2014 neljännen maailmanmestaruutensa.

Muodostelmaluistelu-postimerkin ovat suunnitelleet useista palkituista merkeistään tutut Ari Lakaniemi ja Susanna Rumpu. Postimerkki perustuu Olli-Pekka Juholan kilpailutilanteessa ottamaan valokuvaan, johon on rajattu neljän luistelijan ryhmä 16-henkisestä joukkueesta. Merkissä luistelevat Anni Holopainen, Ida Hellström, Tiia Aromäki ja Salla Laukkanen.

Tyylikäs postimerkkiarkki on painettu kiiltävälle foliopaperille, johon on lisätty lakalla hopeisena hehkuva jääkidekuvio.

Posti juhlistaa Suomen Taiteilijaseuran 150-vuotispäivää omilla postimerkeillä, joihin kuvatut kuusi teosta valittiin keväällä 2014 järjestetyn suunnittelukilpailun perusteella. Postimerkkien teokset esittelevät useampaa kuvataiteen alaa, mm. perinteistä taidemaalausta ja valokuvausta.

Postimerkkeihin valitut teokset, taiteilijat ja heidän kotipaikkakuntansa ovat: Viiva-muoto, Anneli Hilli, taidegraafikko/maalari, Espoo, Piste, Mika Natri, kuvataiteilija, Turku, Taiteilijan vuoristorata, Marjo Suikkanen, kuvanveistäjä, Viljakkala, Dance from the bride, Mayumi Niiranen-Hisatomi, kuvataiteilija, Kajaani, Lento, Laura Konttinen, kuvataiteilija, Helsinki ja Hedelmistä puu tunnetaan, Kalevi Karlsson, arkkitehti/taiteilija, Helsinki.

Suomen Taiteilijaseura 150 vuotta -postimerkkivihkon graafisesta suunnittelusta vastaa Dog Design.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät