Hinnat alenee – mitä ihmettä?

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärvellä 22.1.2015
Tuula Jokiaho

Olemme saaneet viime päivät ihmetellä, miten kauppaketjut yksi toisensa jälkeen uutisoivat hintojen laskusta? Eikä mistään muutaman tuotteen erikoistarjouksista, vaan laajamittaisista, peruselintarvikkeita koskevista pysyväluonteisista alennuksista.

MAINOS

Moiseen ei olla totuttu. Tavallista on, että hinnat tuntuvat karkaavan jatkuvasti ylöspäin puhutaanpa sitten makkaralenkistä, sukkahousuista tai vaikkapa lenkkitossuista.

Mutta mitä tapahtuukaan, kun hinnat laskevat? Alkaa hirveä valitus ja voivotus, että miksi se ja tuo tuote ei halpene, miksi vain tuo ja tämä?

Emmekö me enää osaa olla ilahtuneita yhtään mistään? Onko aivan kaikesta heti löydettävä se huono puoli ja samantien nostettava se koko asian ykköseksi?

On totta, että tuottajahintoihin ei varmaan kukaan kuluttajakaan toivoisi hintojen laskun vaikuttavan negatiivisesti. Kukaan ei myöskään toivo, että yhdenkään kaupan ammattilaisen työpaikka olisi tämän takia vaarassa.

Toisaalta – jos kauppaa tehdään enemmän, vaikkakin ehkä pienemmällä katteella, niin maalaisjärki väittää, että kaupoissa tarvitaan jatkossakin tekijöitä. Ehkäpä jopa jonkun työpaikka säästyy, kun sen oman kaupan ovi käykin entistä useammin!

Ollaan siis iloisia siitä, että kerrankin asiat menevät näin päin. Vielä kun polttoaineidenkin hinnat ovat alemmalla tasolla kuin aikoihin, niin säästetyn rahanhan voi käyttää vaikkapa jonkin oman paikkakunnan tarjoaman palvelun tai tuotteen hankkimiseen.

Sillä keinolla saadaan yhteiskunnan rattaat pyörimään yhdessä kotiinpäin!

MAINOS
Edellinen artikkeliLumikenkäily on loistava tapa tutustua talviseen luontoon
Seuraava artikkeliEhdota kulttuuripalkinnon saajaa – myös netissä