ARAlta investointiavustusvaraus kehitysvammaisten asumisyksikölle Alajärvelle

Mainos[adrotate banner="3"]

ARA on antanut avustusvaraukset 2930 erityisryhmien vuokra-asunnon rakentamiseen tai peruskorjaamiseen. Avustusvarausten yhteismäärä on suuruudeltaan 100 miljoonaa euroa.

Investointiavustusta haettiin kaikkiaan lähes 4000 asuntoon. Avustushakemusten määrä väheni edellisestä vuodesta noin 40 prosenttia. Vähennystä oli erityisesti vanhushankkeissa ja opiskelijakohteissa.

MAINOS

Varausten piiriin voitiin tänä vuonna ottaa 73 prosenttia hankkeista, kun vastaavassa valinnassa viime vuonna vain 53 prosenttia.

Suurimmat varauksen saaneet erityisryhmät ovat muistisairaiden ja huonokuntoisten vanhustenhankkeet (1520 asuntoa/64,1 M€) ja kehitysvammaisten (+autismi) hankkeet (346 asuntoa/18,8 M€).

Tukea saivat myös opiskelijat (837 asuntoa/ 8,2 M€) pitkäaikaisasunnottomat (105 asuntoa/4,9 M€), mielenterveyskuntoutujat (27 asuntoa/1,1 M€), vaikeavammaiset (29 asuntoa) ja nuoret (67 asuntoa/ 0,5 M€).

Kunnat tai muut julkisyhteisöt saivat avustusvarauksia 58 M€, säätiöt 20 M€, yhdistykset 5 M€ ja yritykset 17 M€.

Hankkeiden valinnassa lähtökohtana on ollut tukea siirtymistä laitoshoidosta avohoitoon. Etusijalla ovat olleet kaikkein vaikeimmassa asuntotilanteessa olevat. Näitä ovat pitkäaikaisasunnottomat, kehitysvammaiset, mielenterveyskuntoutujat ja muistisairaat vanhukset.

Hankkeiden valinnassa tärkein kriteeri on kohteen erityisryhmälle laatuvaatimukset täyttävien asuntojen pitkäaikainen käyttötarve paikkakunnalla. Olennaista on kunnan sitoutuminen hankkeeseen, millä turvataan palveluasuntojen käyttö pitkälle tulevaisuuteen.

Alajärven kaupungille Kehitysvammaisten ohjatun ja tuetun asumisyksikön osalle avustusvarausta on myönnetty 542500 euroa.

MAINOS
Edellinen artikkeliVimpelissä suunnitellaan Asumista ja Hyvinvointia-messuja
Seuraava artikkeliHoitotakuu toteutuu Järvi-Pohjanmaan terveyskeskuksessa