0.5 C
Alajärvi
maanantai 04.3.2024
MAINOS

Raja-aita Osuuspankki- ja Säästöpankkiaatteen välillä ylitetään toistamiseen

Oma Säästöpankki Oy on ottamassa uuden merkittävän askeleen kehittyäkseen yhä kilpailukykyisemmäksi toimijaksi. Pyhäselän Paikallisosuuspankki ja Oma Säästöpankki Oy ovat solmineet aiesopimuksen Pyhäselän Paikallisosuuspankin pankkiliiketoiminnan yhdistämisestä Oma Säästöpankki Oy:hyn.

Osuuspankki- ja Säästöpankkiaatteen raja-aidan ylittävä yhdistymishanke toteutuu toista kertaa Suomalaisen pankkitoiminnan historiassa. Tarkoituksena on vahvistaa kotimaisen paikallispankkitoiminnan toimintaedellytyksiä. Parantuvan kustannustehokkuuden hyödyt välittyvät suoraan pankin asiakkaille edullisina ja hyvän hinta-laatusuhteen omaavina palveluina.

MAINOS

Helsinki-vetoisista rajattomaan yhteisvastuuseen perustuvista ryhmittymistä poiketen nyt toteutettava malli mahdollistaa pääomien ja omistuksen säilymisen omalla toimialueella ja varmistaa päätöksenteon säilymisen lähellä asiakasta.
Oma Säästöpankille yhdistyminen on merkittävä kehitysaskel.

Järjestelyn johdosta pankkiin liittyy kannattavaa, hyvin hoidettua pankkiliiketoimintaa valmiiksi pääomitettuna, joten kasvavat volyymit eivät rasita pankin vakavaraisuutta. Tuloksentekokyvyn ja kustannustehokkuuden osalta yhdistymisen vaikutus on positiivinen.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät