0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Risto Pohjonen on taidokas yrittäjä kolmella alalla

Risto Pohjonen on 51-vuotias monen alan ammattilainen Alajärven Koivumäeltä. Hänen perheeseensä kuuluvat vaimo Satu ja 16-vuotias Kristian-poika. Risto on Kalevi ja Anja Pohjosen poika ja kotoisin Uudestakylästä.

Risto toimii yrittäjänä kolmella alalla. Hän tekee asiakkaille tilaustyönä saneeraus- ja rakennustyöt, sepäntyöt sekä puu- ja pahkatuotteet.

MAINOS

Rakennusalalla Risto tarjoaa kattavat ja laadukkaat rakennusalan työt; tieto-taito on karttunut useiden työvuosien saatossa. Kokemusta löytyy uudisrakentamisesta aina monimuotoisiin rakennussaneerauksiin sekä myös märkien tilojen ja vesivahinkojen korjaustöihin.

Kaikki rakentamiseen tarvittavat työkalut löytyvät Riston pakettiautosta ja mitä ei löydy, vuokrataan, mutta hommat tulevat tehdyksi huolella ja vakaalla ammattitaidolla. Riston tavoitteena on tehdä kaikki työ niin hyvin, siististi ja kunnolla, että menneitä remontteja ei tarvitse kauhulla muistella ja toiveena onkin töiden jatkuvuus ja hyvien asiakassuhteiden luominen.

Risto muistuttaa, että kotona tehdyistä rakennustöistä voi verotuksessa tehdä kotitalousvähennyksen.

Yrityksen toimialueeseen kuuluvat pääasiassa Alajärvi, Vimpeli, Lappajärvi sekä muut ympäristökunnat Etelä-Pohjanmaan alueella, mutta kauempanakin on työskennelty. – Helsingistä Kittilään saakka on työtehtäviä tarjottu ja vastaanotettu, muistelee Risto.

Levillä oli kerran laatoitustyötä 450 neliön verran ja Risto teki sitä 3,5 kuukauden ajan. Silloin alkoi tuntua, että voisi kyllä välillä tehdä jo muutakin, muistelee Risto nauraen. Vuonna 1987 Risto työskenteli puolen vuoden ajan Amerikassa Floridassa rakennusalan töissä.

Risto on taitava käsistään ja metallisepän töinä hän valmistaa asiakkailleen tilauksesta käsityönä taotut puukot kaiverruksineen, koriste-esineet, kynttilänjalat, metalliportit jne. Pajassa arjen huolet unohtuvat ja raudanpalasta muotoutuu pikkuhiljaa taidokkaita taoksia.

Metallisepän töinä syntyy käsityönä taotut puukot kaiverruksineen.
Metallisepän töinä syntyy käsityönä taotut puukot kaiverruksineen.

Puiden pahkoista huonekaluja, käyttö- ja koriste-esineitä, kuten pahkakuppeja ja pahkakulhoja. Pahkatöinä on vuosien mittaan valmistunut mm. kaappeja, tuoleja, kelloja, sohvia sekä nojatuoleja. Pahkatyöt ovat olleet tärkeitä jo 15-vuotiaasta alkaen. Ensimmäinen työ oli pahkapöytä kummitädille. Pahkat ostetaan metsäkoneyrittäjiltä ja metsien omistajilta.

Koko Pohjosen perheen yhteinen harrastus on syksyisin metsästys. Perheen metsästysharrastajiin kuuluvat myös suomenpystykorvat Nella ja Tara. Risto pitää metsästyspäiväkirjaa, josta on mukava muistella reissujen säitä, tapahtumia ja saaliita 10 vuoden ajalta.

Täytettynä Riston kotoa löytyvät esim. metso, teeri ja hilleri. Hienoimpina muistoina mieleen muistuvat ne hetket, kun nuorelta koiralta saa linnun haukulta. Ja tietenkin hetket nuotiolla ja nokipannukahvit. Muita harrastuksia ovat vaimon kanssa moottoripyöräily ja taljajousiammunta pojan kanssa.

Riston yrityksen kotisivut löytyvät osoitteesta www.pohjonenristo.fi. Ristolle voi tarvittaessa rohkeasti soittaa numeroon 040-558 7534. Yhteydenoton jälkeen Risto tulee paikan päälle tekemään kartoituksen ja laatii tarjouksen.

Myös kauniit koriste-esineet syntyvät osaavissa käsissä.
Myös kauniit koriste-esineet syntyvät osaavissa käsissä.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät