Kokemus puhui Tunturirallissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Ville Hautamäki kartanlukijanaan Ari-Pekka Hautanen aloittivat uuden rallin SM-kauden perjantaina ja lauantaina Arctic Lapland Rallyn merkeissä Rovaniemellä. Pari ajoi voittoon SM4-luokassa.

Tuntumaa Honda Civiciin haettiin vasta torstain testierikoiskokeella.
– Kyllä auton valmistelut jäivät sen verran myöhäiseen. Mutta kaikki oli kunnossa, kun kello kävi perjantaina, Hautamäki aloitti.

MAINOS

Vähäinen ajaminen näkyi kilpailun alussa. Ensimmäisellä erikoiskokeella sijoitus oli neljäs 10,3 sekuntia luokan pohja-ajasta. Toinen EK kaasuteltiin Mäntyvaaran raviradalla. Siellä Hautamäki oli luokan seitsemäs.

– Vähäiset kilometrit kyllä näkyivät. Kakkosella hiukan peruuteltiin, siksi huono aika, Ville sanaili. Kolmannella pätkällä Hondan moottorissa ilmeni tekninen vika. Vian kanssa painiskellessa meni myös seuraava pätkä.

– Kaasuläpän asennon tunnistin oli rikki. Ei kärsinyt kaasua, kone alkoi heti pätkiä. Saimme vian korjattua ja kisa voitosta jatkui, tilitti illan kahdelle viimeiselle EK:lle pohja-ajan ajanut Hautamäki. Sijoitus perjantain jälkeen oli SM4-luokan kolmas. Eroa kärkeen oli 47 sekuntia.

Toinen kisapäivä aukeni Hautamäki Motorsportille valoisasti. Luokan nopein aika 7,5 sekunnin erolla nosti alajärveläisen toiseksi. Toki seuraavalla pätkällä tuli takapakkia minuutin verran.

– Renkaat loppui täysin, mutta nyt meillä on auto joka pelaa, Ville huikkasi ralliradion haastatteluun. Luokan ratkaisu käytiin kuitenkin luokkaa johtaneen Esa Ruotsalaisen toimesta, kun hän joutui keskeyttämään tekniseen vikaan kahdeksannelle erikoiskokeelle ja pari Hautamäki-Hautanen löysivät itsensä luokan kärjestä.

Kymmenennen EK:n pohja-aika lisäsi johtoa 41 sekuntiin. Edessä olisi kaksi erikoiskoetta, mutta EK-kilometrejä lyhyen rallin verran eli 73,05 km. Hautamäki lähti kahdelle viimeiselle pätkälle takakontissa kaksi vararengasta. Sen huomasi auton käyttäytymisessä, mutta Ville tsemppasi ja viimeisellä EK:lle minuutin ja kolmen sekunnin johdossa.

Viimeinen EK, Ristilampi sujui yli minuutin pohja-ajalla ja voitto kirjoitetaan kahden minuutin ja 14 sekunnin erolla.

– Nyt hymyilyttää. Loppu hyvin, kaikki hyvin. Tämä oli taisteluvoitto. Olen minäkin ollut täällä epäonninen, muistutti tyytyväinen voittaja. – On tämä Honda ihme värkki. Taas toi meidät maaliin.

– Mielenkiintoinen reissu. Meillä oli viimeiselle varattuna uudet eturenkaat. Ymmärsin myös säästää renkaita. Silloin tiesin, että minuutin etumatkalla ei viidenkympin pätkällä kukaan tule ohi, Järviseudun UA:ta edustava Hautamäki ynnäsi.

Sarja jatkuu Mikkelissä 20.-21.2.

– Tottakai mestaruus on tavoite. Mikkelissä on mukana viime vuosien kovat kisakumppanit Joonas Lindroos sekä Jarkko Savolainen. On siinä ajamista, ennen kun voi mestaruudesta puhua, Hautamäki kertoi realisesti.

Arctic Lapland Rally SM4-luokka: 1. Ville Hautamäki 2.44.35,5. 2. Jussi Teppo + 2.14.0. 3. Kimmo Linden +8.32,7, 4. Sami Korvola +10.25,6.

Epäviralliset SM-pisteet Rovaniemen jälkeen: 1. Ville Hautamäki 37,5. 2. Jussi Teppo 27. 3. Kimmo Linden 22,5. 4. Sami Korvola 18. 5. Jussi Pikkuaho 15.

Vesa Rauhala

MAINOS
Edellinen artikkeliJyske tasapeliin
Seuraava artikkeliLippo kaatoi Vedon hallikauden avauksessa