-3.7 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikatoimi vastaa Alajärven uimahallin käytäntöihin kohdistuneeseen palautteeseen

Alajärven uimahalli on joutunut viimeaikoina melkoisen ryöpytyksen kohteeksi. Kiivasta keskustelua on käyty esimerkiksi uimahallin aukioloajoista ja sarjalippujen voimassaoloajasta. Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikatoimi vastasi yleisön esittämiin kysymyksiin perjantaina järjestetyssä tiedotustilaisuudessa ja perusteli miksi tähänastisista käytännöistä tullaan edelleen pitämään kiinni.

Aukioloaikojen laajentaminen tulisi johtamaan siihen, että joistain muista uimahallin palveluista täytyisi supistaa. Resurssit henkilökunnan suhteen ovat maksimissaan ja vapaa-aikatoimi kokee, että aukioloaikojen laajentaminen ei tulisi merkittävästi lisäämään kävijämäärää uimahallissa. Tällä hetkellä uimahallissa on arkipäivisin noin kolme sataa kävijää. Vapaa-aikatoimenjohtaja Paula Kemppainen kertoo, että uimahalli on avoinna jopa 70 tuntia viikossa ja toivoo, että niistä löytyisi jokaiselle sopiva aika tulla uimaan tai kuntosalille.

MAINOS

Pyhäpäivien kiinniolot perustuvat maakunnassa vallitsevaan tapaan ja siihen ei ole tulossa muutosta. Toukokuusta elokuuhun uimahalli on suljettu sunnuntaisin. Tämä päätös perustuu täysin viime kesän kokemuksiin erittäin hiljaisista päivistä.

Uimahallia odotettiin Alajärvelle monta vuosikymmentä ja liikuntasihteeri Kirsti Kivelä tahtoo muistuttaa siitä, miten hyvin asiat nyt ovat. –Ulkopaikkakuntalaiset jaksavat ihmetellä uimahallimme edullisia hintoja, johon kuuluu uinnin lisäksi myös hyvin tasokkaan kuntosalin käyttö. Hintoja on nyt tarkistettu ja niihin on tulossa muutosta, mutta hinta tulee silti olemaan edullinen muihin lähialueen halleihin verrattuna.

Valitettavasti kuntosalia ei ole mahdollista käyttää uimahallin aukioloaikojen ulkopuolella jatkossakaan, sillä pukutilat ja suihkut ovat samassa kerroksessa altaiden kanssa. Palvelua ei siis pystytä tarjoamaan siten, että pystyttäisiin varmistamaan, ettei kukaan mene uimahallin puolelle sen ollessa suljettuna.

Budjetointisyyt ovat peruste moneen tilaisuudessa käsiteltyyn asiaan, samoin kuin sarjakortin voimassaoloaikaan. Paula Kemppainen sanoo kuitenkin, että sairastapauksissa ja muissa vastaavissa tilanteissa kortin jatkoajasta pystytään neuvottelemaan.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät