1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Alajärven keskustaan rakenteilla moderni, hissillinen neljäkerroksinen talo

Alajärven Osuuspankin takana sijaitsevalle parkkialueelle punatiilisen kerrostalon viereen suunnitellaan neljään kerrokseen kohoavaa kerrostaloyhtiötä.

Rakennelmalle haetaan nimeä Asunto Oy Alajärven Riihipuisto paikan historian mukaan. Paavolantien varteen kohoavan Alajärven korkeimman kerrostalon uusissa kodeissa tulee yhdistymään esteettömyys, tyyli ja taitava tilankäyttö.

MAINOS

Huoneistovalikoimasta löytyy neljä eri kokovaihtoehtoa pienistä kaksioista pieniin ja isoihin kolmioihin. Huoneita tulee olemaan yhteensä 20 kappaletta. Yksi niistä tulee olemaan harrastehuone, jolle asukkaat voivat keksiä yhteisen käyttötarkoituksen, esimerkiksi käsityöpiiriä tai kuntoilua varten. Asunnoissa on mahdollisimman vähän naapuriseiniä, joissain ei ollenkaan. Tämä takaa sen, että meluhaitat ovat todella pienet. Autokatokset sijoitetaan pihaan kahdelle suunnalle, joka luo rauhallisen sisäpihan oleskeluun.

Kaikki palvelut löytyvät kivenheiton päästä, joten asioilla juokseminen on vaivatonta. Harrastamismahdollisuudet, kirjasto, koulu, ruokakaupat, kirkko ja erikoisliikkeet ovat kaikki mukavasti ympärillä. Koteja markkinoidaan erityisesti senioreille sopivina asuntoina juuri tarkasti suunnitellun esteettömyyden ja lyhyiden välimatkojen takia. Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys kaukolämmöllä sekä oma sauna.

Kerrostalohankkeesta oli maanantain tiedotustilaisuudessa kertomassa Mikko Ranta ja kohteen myyntiä hoitavan OP-Kiinteistökeskuksen edustus. Rakentaminen aloitetaan toukokuun alussa mikäli 60 prosenttia eli 11 asuntoa on silloin alustavasti varattuina. Tällä hetkellä varauksia on tarvittava määrä ja niitä on tehty niin paikallisten kuin paluumuuttajien toimesta. Myös sijoittajat ovat olleet hankkeesta kiinnostuneita.

Alajärven Osuuspankin toimitusjohtaja Jari Leivo kertoo, että kysyntää tällaiselle asumismuodolle on, muutenhan koko hanketta ei suunniteltaisi. Tarjontaa pitää olla ja tällä hetkellä markkinatilanne on hyvä. Uusia taloyhtiöitä on muutamien vuosien aikana tullut keskustan läheisyyteen kymmeniä ja yhä enemmän ihmiset hakeutuvat keskustaan palveluiden äärelle.

Kohteen arvioidaan valmistuvaksi kesällä 2016. Kun asunnon varauksessa on ajoissa asialla, pystyy vaikuttamaan kodin tyyliin, pintamateriaaleihin ja tunnelmaan. Asuntojen hinta nousee mitä korkeammalle kerroksissa mennään. Tällä hetkellä kaikki ylimmän kerroksen asunnot ovatkin jo varattuja. Jokaisessa asunnossa on parveke, joka suuntaa pääsääntöisesti etelään.


Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät