Vihkisormus symboloi ikuisuutta – Sen oikean valinnassa ei kannata hätäillä

Mainos[adrotate banner="3"]

Kello ja Kulta Hippu-liikkeessä Alajärvellä eletään jälleen romanttista sesonkiaikaa. Nuoret miehet käyvät liikkeessä sormusostoksilla ja suuria tunteita on aistittavissa. Yhä enemmissä määrin parit käyvät myös yhdessä katselemassa sormuksia, jotta loppuelämän sormessa kimalteleva ikuisuuden symboli olisi mahdollisimman onnistunut valinta.

Kihla-ja vihkisormusten hankkiminen pistää helposti pään pyörälle. Vaihtoehtoja sekä malleissa että materiaaleissa on toinen toistaan upeampia. Hippu-liikkeen yrittäjä, jalometallimuotoilija Annukka Raatikainen kertoo kihla-ja vihkisormusten trendeistä tänä päivänä. Valkokulta ja hopea pitävät edelleen pintansa ja ne ovat olleet kauan halutuimpien jalometallien joukossa. Nyt kuitenkin vaateteollisuus on tuonut kultaa uudestaan esille ja tämä näkyy myös korumaailmassa.

MAINOS

Tällä hetkellä nouseva trendi sormusmarkkinoilla on punakulta. Se on kuparin sävyinen jalometalli, jota kysytään yhä enemmän. Myös hieman edullisemmille titaani- ja terässormussormuksille on aina jonkun verran kysyntää.
Suurten muotojen rinnalle on nousemassa hyvin siro ja naisellinen muoto. Erilaisia kivivaihtoehtoja on paljon, mutta timantti on ominaisuuksiltaan ylivoimaisin, koska se on kova, kestävä ja säilyttää loisteensa. Annukka kertoo, että loppuelämän kestävät timanttisormukset maksavat 500 eurosta eteenpäin. Mitä enemmän on valmis satsaamaan sormukseen, sitä kestävämmän korun saa. Osa haluaa sormuksen ilman kiveä, jolloin hinta on tietysti edullisempi.

Sormus tarvitsee säännöllistä huoltoa ja sormusta valitessa kannattaakin kysyä sormuksen hoito-ohjeita. Esimerkiksi kivisormuksen kiviä olisi hyvä käydä kiristämässä muutaman vuoden välein. Huoltokäynti kustantaa muutamia kymmeniä euroja ja sen jälkeen sormus säkenöi jälleen kuin uusi.
Annukka suunnittelee myös tilauksesta täysin asiakkaan oman näköisen korun. Tällöin taataan uniikki sormus, jollaista ei toista samanlaista löydy.

Yrittäjä ja jalokivimuotoilija Annukka Raatikainen pitelee yli 4000 euron arvoista timanttisormusta. Timantit ovat naisen parhaita ystäviä, eikös?
Yrittäjä ja jalokivimuotoilija Annukka Raatikainen pitelee yli 4000 euron arvoista timanttisormusta. Timantit ovat naisen parhaita ystäviä, eikös?

Voisi kuvitella, että uniikki sormus maksaisi huomattavasti enemmän kuin jo valmiina tiskiltä löytyvä sormus, mutta näin ei kuitenkaan ole. Oman sormuksen teettäminen tulee materiaaleista riippuen hyvin samoihin hintoihin valmiiden kanssa. Aikaa suunnitteluun kannattaa kuitenkin varata, erityisesti jos kyse on vihkisormuksesta.

-Riittävän ajan kanssa saadaan varmasti tehtyä unelmien sormus, Annukka lupaa. –Uniikin sormuksen tekemisessä lähdetään liikkeelle pienistä ideoista. Keskusteltuamme teen asiakkaalle yleensä 3-5 luonnosta, joista vähitellen lähden muovaamaan mielikuvia koruksi. Myös niin sanotun romukullan käyttö on mahdollista. Tällöin vanhat korvakorut, ketjut ja käyttämättömät sormukset saavat uuden elämän, mutta niiden tunnearvo säilyy.

Annukka aikoo järjestää yhdessä työntekijänsä Kirsi Koskisen kanssa vihkisormusnäytöksen lauantaina 7.3. Hääjuhlien teemapäivään kuuluu myös kahvitus ja muuta oheisohjelmaa. Esittelyssä on uusi Schalins-mallisto. Annukka kehottaa kaikkia, joille asia on ajankohtainen tai vain suunnitteluasteella tervetulleeksi katsomaan mitä Hipun runsas sormusvalikoima tarjoaa. Tällä hetkellä valikoimassa on jopa 250 erilaista mallia.

Roosa Linnanmäki

MAINOS
Edellinen artikkeliLumeen tallattua yhteisötaidetta Alajärven jäälle
Seuraava artikkeliLehtimäellä vahva halu Kuusiokuntiin