-0.2 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Hautamäen sarjajohto kasvoi

Mikkelissä ajettiin kauden toinen rallin SM-sarjan osakilpailu. Vaikeita olosuhteita kuvaa parhaiten se, että seitsemästä erikoiskokeesta kaksi jouduttiin perumaan tien huonon kunnon vuoksi.

Ville Hautamäen ja Ari-Pekka Hautasen kilpailu SM4-luokassa meni tekniikkaongelman kanssa painiessa. Sijoitus tippui toisesta tilasta neljänneksi viimeisellä erikoiskokeella.

MAINOS

Numerolla yksi Mikkelin Vaakunaralliin startannut Hautamäki ei olisi ollut helpon urakan edessä, vaikka auto olisikin toiminut.

– Juuri näissä olosuhteissa ei haluaisi ajaa numerolla yksi, koska teillä on paikkapaikoin paljon lumiloskaa. Toisaalta tuttu pitkä erikoiskoe oli ensimmäisellä kertaa hyvässä kunnossa, totesi Ville reitin kunnosta.

Hautamäki epäili, että Hondan koneessa ei ole kaikki kunnossa.

– Vaihdoimme ensimmäisessä huollossa kaasuläpän asennontunnistimen, mutta vika löi päälle kuudella EK:lla, jossa jäimme pohja-ajalle 40 sekuntia. Oli mennä hyvin, mutta nelosia ollaan. Oli lopuksi meidän onni, että viimeistä EK:ta ei ajettu, alajärveläinen ynnäili.

– Me välteltiin ajossa virheitä ja parempi nelostila, kuin ei mitään, Hautamäki mietti lopuksi. Hautamäen ja Hautasen sarjajohto kasvoi ennen 6.-7.3.ajettavaa SM Pohjanmaa rallia, kun Jussi Teppo sijoittui Mikkelissä kuudenneksi.

Eroa luokkavoittaja Joonas Lindroosiin tuli 56 sekuntia. Toiseen tilaan eroa jäi 28,4 ja kolmanteen 18,8 sekuntia. Hautamäki kellotti luokan pohja-ajan viidennelle erikoiskokeelle.

Vesa Rauhala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät