Työttömien määrä laski Vimpelissä viime vuodesta

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä-Pohjanmaalla oli tammikuun lopussa 10507 työtöntä työnhakijaa. Määrä laski edellisen kuukauden lopusta 250 hengellä. Vuoden takaisesta tilanteesta työttömien työnhakijoiden määrä nousi 1138 hengellä (12,1 %).

Lomautettuna oli 1685 henkilöä. Lomautettujen määrä nousi 241 henkilöllä (16,7 %) viime vuodesta. Lyhennetyllä työviikolla oli 1227 henkilöä. Määrä kasvoi viime vuodesta 432 hengellä (54,3 %).

MAINOS

Työttömien työnhakijoiden osuus Etelä-Pohjanmaan ELY-keskusalueen3 työvoimasta oli 11,9 prosenttia. Manner-Suomessa ainoastaan Pohjanmaan ja Uudenmaan ELY-keskusten alueilla työttömien työnhakijoiden osuus työ-voimasta oli alhaisempi.

Koko maassa työttömiä työnhakijoita oli 359 614 henkilöä. Lukumäärä nousi 32 048 henkilöllä (9,8 %) viime vuoden vastaavasta ajankohdasta. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 13,7 prosenttia.

Kuntien ja seutukuntien tilanne

Työttömien työnhakijoiden määrää nousi viime vuodesta kaikissa seutukunnissa. Työttömyyden kasvu oli voimakkainta Seinäjoen seutukunnassa. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli korkein Suupohjan seutukunnassa.

Työttömien työnhakijoiden määrä laski viime vuodesta ainoastaan Vimpelissä.

Kuortaneella tilanne säilyi viime vuoden tasolla. Muissa kunnissa tilanne kehittyi heikompaan suuntaan. Tilanne heikkeni suhteellisesti eniten Kari-joella, Evijärvellä ja Lapualla.

Maakunnan alimmat työttömien työnhakijoiden osuudet olivat Kauhavalla, Kuortaneella ja Evijärvellä. Korkeimmat osuudet olivat puolestaan Soinissa, Karijoella ja Kurikassa.

Työttömiä työnhakijoita oli tammikuussa Alajärvellä 529, mikä on 74 vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja 12 enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien osuus työvoimasta on 12,5 prosenttia.

Lappajärvellä työttömiä työnhakijoita oli tammikuussa 144, mikä on kolme enemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja yhdeksän enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien osuus työvoimasta on 10,4 prosenttia.

Työttömiä työnhakijoita oli tammikuussa Soinissa 135, mikä on 12 vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja kahdeksan enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien osuus työvoimasta on 15 prosenttia.

Vimpelissä työttömiä työnhakijoita oli tammikuussa 170, mikä on neljä vähemmän kuin kuukautta aikaisemmin ja viisi vähemmän kuin vuotta aikaisemmin. Työttömien osuus työvoimasta on 12,5 prosenttia.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMillespakka Oy ja Järviseudun jätelautakunta tiedottavat
Seuraava artikkeliUudessa äitiyspakkauksessa raikas design ja asiakkaiden toivomia uutuustuotteita