1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Uudessa äitiyspakkauksessa raikas design ja asiakkaiden toivomia uutuustuotteita

Keväällä jakoon tulevan äitiyspakkauksen laatikolla on uusi visuaalinen ilme. Pakkauksen tuotevalikoima on pitkälti aikaisempien vuosien kaltainen, mutta mukana on myös täysin uusia tuotteita. Lisäksi tekstiilien värit ja kuosit ovat jälleen vaihtuneet.

Pakkauksessa on yhteensä 54 tuotetta. Edellinen pakkaus jaetaan loppuun, ennen kuin tätä pakkausta aletaan jakaa asiakkaille. Pakkauksen vaihtumisajankohta riippuu äitiysavustushakemusten määrästä.

MAINOS

Vuodelaatikossa uusi sympaattinen ulkoasu

Keväällä jakoon tulevassa äitiyspakkauksessa on käytössä uusi designlaatikko. Sen visuaalisen ilmeen on suunnitellut Reeta Ek. Ekin suunnittelema ilme valittiin suunnittelukilpailussa, jonka Kela järjesti vuonna 2011 Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijoille.

Jonossa mars -työssä taapertaa suloinen sorsaperhe kesä- ja talvimaisemissa. Vuosien 2012−2014 äitiyspakkauksissa käytettiin samassa kilpailussa menestynyttä Sukupuu-ilmettä, jonka on suunnitellut Johanna Öst Häggblom.

Äitiyspakkaukseen valitut vauvanvaatteet toistavat designlaatikon hempeän raikasta värimaailmaa. Vaatteissa on mm. neutraaleja vihreän ja turkoosin sävyjä sekä helposti muihin vaatteisiin yhdisteltäviä harmaata ja valkoista. Hauskoissa eläinkuoseissa seikkailevat metsänasukkaat, kuten pöllöt ja jänikset. Eksoottisempia eläimiä edustavat suloiset kirahvit, krokotiilit, apinat ja norsut.

Asiakkaiden toiveet uusien tuotteiden taustalla

Äitiyspakkaus saa vuosittain runsaasti palautetta. Asiakkaiden toiveiden perusteella pakkauksessa on nyt mukana myös kuumemittari, nännivoide, monikäyttöinen kuolahuivi, enemmän käytännöllisiä kietaisubodyja sekä entistä suurempi patjansuojus. Lisäksi talvihaalarin voi avata pussimalliseksi.

– Pakkauksen sisältöä pyritään kehittämään niin, että se palvelisi mahdollisimman hyvin sekä äidin että lapsen terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä. Tämän vuoksi kuuntelemme tarkoin sekä asiakkaiden että tuotteiden toimittajien kehitysehdotuksia, kertoo etuuspäällikkö Suvi Onninen Kelasta.

Äitiysavustusraati valikoi pakkauksen tuotteet

Äitiyspakkauksen tuotteet valitaan julkisista hankinnoista annetun lain mukaisesti tarjouskilpailun perusteella. Kelan äitiysavustusraati arvioi kilpailutuksen kautta saadut tuotteet. Tuotteet mm. pestään, ja niitä testataan muutenkin käytännössä.

Hankintapäätökset tehdään tuoteryhmän mukaan joko pelkästään hinnan tai kokonaistaloudellisen edullisuuden perusteella. Tällöin huomioidaan myös laatu sekä soveltuvilta osin tuotteen toiminnallisuus ja esteettisyys.

Äitiysavustusraadissa on mukana Kelan asiantuntijoiden lisäksi ulkopuolisia asiantuntijoita sosiaali- ja terveysministeriöstä, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksesta, Mannerheimin Lastensuojeluliitosta sekä Helsingin kaupungin terveydenhoitaja.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät