1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Alajärven yrittäjien ideointi-illassa annettiin jokaiselle puheenvuoro – tekemisen meininkiä ja me-henkeä kaivataan Alajärvelle

-Rassaako? Käveltiinkö taas yli? Tuntuuko, että tärkeät päätökset tehdään ilman Sinun panostasi? Kaipaatko tempauksia tai tapahtumia paikkakunnalle? Ei hätää! Osallistu yrittäjien info- ja ideointi-iltaan ja puhu suusi puhtaaksi.

Näillä saatesanoilla kutsuttiin Alajärven yrittäjiä osallistumaan ideointi-iltaan torstaina 19.2. Paikalle pääsi toista kymmentä yrittäjää ja olipa mukana myös mahdollinen yrittäjän alku, nimittäin Anne ja Antti Nenosen puolivuotias poikavauva.

MAINOS

Yrityspalvelupäällikkö Jouko Etula kertoi Järvi-Pohjanmaan Yrityspalvelu Oy:n perustehtävistä. Niitä on muun muassa Järvi-Pohjanmaan elinkeinoelämän ja toimintaympäristön johtaminen ja kehittäminen, sekä yhteistoiminta-alueen elinkeinostrategian toteuttaminen.-Tavoitteena on olla aktiivinen ja haluttu kumppani. Yksi toiminnan painopiste on yritystoiminnan alkuun auttaminen ja olemassa olevien yritysten ohjaaminen tarpeen mukaan.

Jouko Etula puhui ylpeänä alueen yritystilanteesta. – Viime vuonna Järvi-Pohjanmaalle perustettiin 71 uutta yritystä joista 50 oli Alajärvelle. Tällä hetkellä Järvi-Pohjanmaalla on toimivia yrityksiä 460, joista kaksi kolmasosaa on Alajärven alueella.

Alajärven Yrittäjät Ry:n alaisen kaupan kehittämisryhmän tavoitteena on edistää Alajärven keskusta-alueen kivijalkaliikkeiden tunnettavuutta ja nostaa esiin tasapuolisesti yksittäisiä yrityksiä ja yrittäjiä.

Kaupan kehittämisryhmässä on tällä hetkellä 11 yrittäjää ja toiminnassa mukana yli 30 alajärveläistä jäsentä. Suuri haaste on vanhan keskustan erikoispalveluiden säilyttäminen ja vahvistaminen. – Jos Alajärvi ei kehitä palveluiden rakentamista, ei kukaan mukaan kehitä. Eli vetovastuu on Alajärvellä homman toimimaan saamiseksi, toteaa Kaupan kehittämisryhmän puheenjohtaja Annukka Raatikainen. Toimintaan on sitoutunut suurin osa kaupan ja palvelun alan yrittäjistä, mikä on Annukan mielestä yksi ryhmän tärkeimmistä aikaansaannoksista. – Yhdessä tekemisen voima on antanut uskoa ja uskallusta lähteä kehittämään uusia tapahtumia ja yrittäjiä palvelevia hankkeita.

Alajärven imagoon on satsattu erityisesti tapahtumapaikkana. Kaupan kehittämisryhmä järjestää vuosittain kuusi markkinatapahtumaa, joista tunnetuimpia ovat perinteiset Rokulipäivät kesällä, Joulunavaus sekä 10 vuoden iän saavuttanut Mörköilta syksyllä. Näyttää myös siltä, että suosittu peräkonttikirppis vakiinnutetaan Alajärven vuosittaisten tapahtumien listaan.

Palotorille on toiveena saada vuosien aikana rakennettua oma esiintymislava, jota hyödyntää eri tapahtumissa. Elina Mikkonen kehuu Alajärven siistiä ja viihtyisää keskustaa, jonka eteen on viimevuosina tehty paljon töitä. Kasvojen kohotusta on tehty keskusta-alueelle ja sisääntulotielle. Elina kertoo, että on saanut kuulla paljon positiivista palautetta Alajärven keskustasta myös ulkopaikkakuntalaisilta.

Myös ajatus useampien kylttien pykäämisestä keskustan ja sisääntulotien varrelle puhuttivat. Esimerkiksi uimahallin kohdalle toivottiin opastusta keskustan suuntaan, jotta ulkopaikkakuntalaiset uimahallin käyttäjät oivaltaisivat käydä tutustumassa myös keskustan erikoisliikkeisiin.

Alajärven Yritykset-sivusto on koottu kaupankehittämisryhmän idean pohjalta, jossa kaikkien yritysten tiedot on saatavilla näppärästi yhden sivuston kautta. Sivustoa vielä kehitetään, mutta siihen voi kukin käydä tutustumassa osoitteessa www.alajarvenyritykset.fi.

Internetin maailma ja sosiaalinen media ovat hallitsevia markkinoinnin tekijöitä tänä päivänä. Asiaan erikoistunut Antti Nenonen toteaa, että ei tiedä yhtään yritystä, joka ei soveltuisi nettiin. –Nopein tapa kasvattaa kivijalkamyymälän myyntiä on laittaa nettikauppa pystyyn. Se, että yrittäjälle ei ole taloudellisia resursseja nettikaupan pystyttämiseen, on Nenosen mielestä päätön ajatus. Hänen mielestään alueen yrittäjien ajatusta verkkokauppiaiksi ryhtymisestä tulisi madaltaa ja siinä hän on valmis auttamaan.

Illassa saatiin erittäin hyvää keskustelua aikaiseksi useasta eri näkökulmasta ja asioita viedään jälleen eteenpäin. Monta mielenkiintoista ja uutta asiaa on kevään aikana tapahtumassa Alajärvellä, jos ajatukset vain ottavat tuulta siipiensä alle. Niistä kuulemme varmasti myöhemmin lisää.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät