-6.5 C
Alajärvi
lauantai 02.12.2023
MAINOS
MAINOS

Sofia ja Elias vuoden 2014 suosikkinimet

Vuonna 2014 syntyneiden suomenkielisten lasten suosituimmat etunimet olivat Sofia ja Elias. Ruotsinkielisten lasten suosikkinimet olivat Amanda ja Oliver.

Sofia ja Elias ovat vuonna 2014 syntyneiden lasten suosituimmat etunimet. Sofian sai ensimmäiseksi nimekseen 380 tyttöä ja Elias annettiin etunimeksi 438 pojalle.

MAINOS

Sofian jälkeen suosituimmat tyttöjen ensimmäiset etunimet olivat viime vuonna Aino, Aada, Ella ja Emma. Pojille useimmin annetut etunimet Eliaksen jälkeen olivat Leo, Onni, Eino ja Oliver.

Kaikista tyttöjen saamista nimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Emilia, Olivia ja Amanda. Viisi suosituinta poikien nimeä olivat Juhani, Johannes, Mikael, Olavi ja Onni.

Ruotsinkielisten etunimistä Amanda ja Oliver suosituimmat

Ruotsinkielisten tyttöjen suosituin ensimmäinen etunimi oli Amanda. Poikien nimistä suosituin oli Oliver. Amandan sai nimekseen 38 tyttöä ja Oliverin 33 poikaa.

Amandan jälkeen suosituimmat tyttöjen etunimet olivat Ellen, Emma, Ella ja Edith. Pojille annettiin Oliverin jälkeen ensimmäiseksi etunimeksi useimmin Anton, Leo, Benjamin ja Hugo.

Ruotsinkielisten tyttöjen kaikista etunimistä viisi suosituinta olivat Maria, Sofia, Elisabeth, Alexandra ja Linnea. Pojilla taas viisi suosituinta nimeä olivat Johannes, Alexander, Erik, Mikael ja Karl.

Tiedot viime vuoden suosituimmista nimistä perustuvat 58 343 viime vuonna nimen saaneen lapsen tietoihin. Nimen sai 28 542 tyttöä ja 29 801 poikaa. Suomenkielisiä heistä oli 50 062 ja ruotsinkielisiä 3 423. Kaikkiaan lapsia syntyi 59 523.
Nimitiedot kootaan väestötietojärjestelmästä, joka sisältää henkilötietojen lisäksi tietoja kiinteistöistä, rakennuksista ja asunnoista. Järjestelmää ylläpitävät maistraatit ja Väestörekisterikeskus.

Viime vuoden 50 suosituinta nimeä ja muita nimitilastoja on internetissä osoitteessa www.vrk.fi kohdassa Tilastot -> Nimet.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät