Aki Palsanmäki veti Kyyjärven Paletin tupaten täyteen

Mainos[adrotate banner="3"]

Viihdyttävä tunnelma vallitsi Paletin kauppakeskuksen lauantaina 7.3. kun Aki Palsanmäki meklaroi Kyyjärven Paletin kauppiaiden ja HET-teatterin järjestämässä hyväntekeväisyyshuutokaupassa ja nauratti yleisöä lukuisilla suorasukaisilla kommenteillaan. Hänen vaimonsa Heli toimi huutokaupassa kirjurina.

-Kaverille ei heiluteta huutokaupan aikana, tai saatat olla yllättäen ompelukoneen omistaja, huutokauppakeisarina tunnettu Palsanmäki muistutti huutokaupan säännöistä.

MAINOS

Mies itsekin hämmästeli, miten tupaten täyteen kauppakeskus saatiin. Parkkipaikatkaan eivät riittäneet vaan autoja jouduttiin pysäköimään tien varteen pitkälle matkalle. Paletin sijainti osuu mainiosti kulkuyhteyksien varrelle, joten väkeä oli osunut paikalle naapurikuntalaisten lisäksi muun muassa Vaasasta, Seinäjoelta ja Jyväskylästä.

Väkeä piisasi kauppakeskuksessa koko päivän ajan. Itse huutokauppa kesti kolme ja puoli tuntia.
Väkeä piisasi kauppakeskuksessa koko päivän ajan. Itse huutokauppa kesti kolme ja puoli tuntia.

-Örvelöitä iso kori ja pennulle syöttötuoli, huusi Palsanmäki. Örvelöt eli pehmolelut menivät kaupaksi viitosella, mutta lapsen syöttötuolille ei meinannut alkuun löytyä omistajaa. Onneksi Palsanmäen loistava johdattelutaito takasi sen, että jok’ikinen kolmesta sadasta tavarasta meni kaupaksi. – Mitä? Onko Kyyjärvellä tyystin lopetettu lapsentekohommat kun ei ole syöttötuolille tarvetta? Palsanmäki ihmetteli nauraen ja kohta tuoli jo huudettiin.

Osa teki edullisia huutoja, mutta joissain tuotteissa hinta kiri reilusti toiseen sataan. Kaikki huudettava tavara oli tullut lahjoituksina yksityisiltä ihmisiltä sekä alueen yrityksiltä muutamien viikkojen aikana. Viime syksynä perustetun HET-teatterin toiminnassa mukana oleva Suvi Kantonen välitti lämpimät kiitokset jokaiselle lahjoittajalle.

Tapahtuma virkisti mukavasti myös Paletin liikkeiden yrittäjiä, joilla riitti tekemistä koko päiväksi suuren väkimäärän takia. Iittala Outletin myymäläpäällikkö Jaana Honkanen oli tapahtuman suunnittelussa mukana ja iloitsi siitä, miten ihmiset lähtivät lauantaina liikkeelle.

Kaverukset Mari Äijänen ja Heli Alapiha olivat lähteneet Karstulasta Palettiin ostospäivää viettämään. –Pakkohan Akia oli tulla katsomaan livenä, totesi Heli ihastuksissaan. –Tämä on ensimmäinen kertani myös huutokaupassa!

Huutokaupan tuotto meni kyyjärveläisen kirjailijan Heikki Luoman nimeä kantavalle teatteriareenalle, jota ollaan parhaillaan rakentamassa Nurmijoen Eräkartanolle. Heikki liikuttui kovasti kuullessaan, että areenan halutaan kantavan hänen nimeä. Heikki Luoma on haaveillut teatterista kotipaikkakunnalleen pitkään ja on iloinen, että sellainen saadaan vihdoin.

Uusi areena tullaan avaamaan heinäkuussa Luoman kirjoittamalla Akka vaikka väkisin-näytelmällä. Iloisessa komediassa näyttelee sama porukka, joka on näytellyt jo kolme viimeistä vuotta Heikki Luoman näytelmissä. Näytelmän ohjaajana jatkaa saarijärveläinen Veli-Pekka Halmila. Näyttelijäkaartiin kuuluu kyyjärveläisten lisäksi myös alajärveläisiä ja karstulalaisia.

Roosa Linnanmäki

HET-teatterissa mukana oleva Tarja Kultavuori esitteli huudettavia esineitä.
HET-teatterissa mukana oleva Tarja Kultavuori esitteli lahjoituksina tulleita huudettavia esineitä.
MAINOS
Edellinen artikkeliToinen Aaltoa & Aarioita -festari kattaa Alajärvelle tasokkaan tarjonnan
Seuraava artikkeliHautamäki sarjajohdossa kesäkauteen – Pohjanmaa -rallista toinen tila