Murupussi kiertää Soinissa ja innostaa kyläilemään!

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin Hautakylällä ideoita riittää! Aila Rinne kertoo saaneensa idean vanhan kyläilyperinteen elvyttämisestä eräänä yönä ja kun sattui niin sopivasti, että seuraavan päivän iltana oli kyläyhdistyksen kokous, niin idea sai heti tuulta alleen.

Kyläyhdistys lähti hankkeeseen mukaan ja niinpä Ailan ideoima Murupussi näki päivänvalon ja tänään tuo pussi lähtee liikkeelle kiertämään kautta Soinin!

MAINOS

Idea on yksinkertaisesti: Käy kylässä – vie murua mennessäsi!

Kyläilyperinne on likimain kuihtunut vanha tapa. Ennenaikaan naapuri saattoi poiketa vierailulle sen kummemmin etukäteen ilmoittamatta ja tätä tapaa halutaan jälleen eläväksi. – Nykyisin naapuriinkin mennään vain ennakkoon sovittuun aikaan ja niinpä illat istutaankin television tai tietokoneen äärellä, Aila harmittelee.

Nyt kun kylissä ei ole enää kauppoja, posteja eikä edes koulujakaan, ei naapureita nähdä oikein missään. Kyläilylle olisikin siis varmasti tilausta!

Murupussilla tähän tapaan halutaan uutta puhtia. Murupussiin laitetaan jotain tarjottavaa, jotta kyläilypaikassa ei tulisi noloa tilannetta, ellei kaapissa ole mitään ”kastamista”. – Itse leivottu on tietenkin parasta, koska niin harva nykyään enää leipoo, mutta ihan mikä tahansa tarjottava käy!

Kun naapuri tulee kylään murupussin kanssa, merkitsee pussin saaja pussissa kulkevaan vihkoon nimensä ja laittaa pussin liikkeelle viiden päivän kuluessa kyläillen valitsemassaan paikassa Soinin alueella. Näin siksi, ettei pussi jää mihinkään pitkäksi aikaa pölyttymään.

Vihkossa on tilaa myös palautteelle ja mielipiteille, joten niitä otetaan mieluusti vastaan!

Pussi palautetaan Hautakylälle 10.7. mennessä ja heinäkuisissa Vanhan ajan iltamissa kaikki, joiden nimi löytyy vihkosta, osallistuvat arpajaisiin! Jos saatu palaute on hyvää, pussi lähtee sen jälkeen uudelle kierrokselle!

Nyt soinilaisten kannattaakin huomata, että jos naapuri kolkuttelee oven takana, niin hän voi olla tulossa kylään! Ihan niin kuin silloin ennen… laitetaan siis murupussi kiertämään!


Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliHautamäki sarjajohdossa kesäkauteen – Pohjanmaa -rallista toinen tila
Seuraava artikkeliAmadeus hurmaa ja tyrmää!