-2 C
Alajärvi
torstai 22.2.2024
MAINOS

Harju-Kivinen ei vastaanota virkaa Perhosta sisäilmaongelmien vuoksi

Raija Harju-Kivinen on ilmoittanut lehdistötiedotteella, että hän on päättänyt olla ottamatta vastaan Perhon kunnan sivistystoimenjohtaja-hallintojohtajan vielä vahvistamatonta virkaa. Hän hoiti virkaa valintapäätöksen jälkeen lyhyen aikaa 2.-15.3.

Harju-Kivinen kertoo pitkän työuransa aikana työskennelleensä useaan otteeseen sisäilmaongelmaisissa työtiloissa ja ollut hoitamassa todettujen kosteusvaurioiden jälkeen muuttoja puhtaisiin tiloihin.

MAINOS

– Olen itsekin samalla altistunut eri mikrobeille. Sisäilman epäpuhtauksiin viittaavaa oireilua on ollut sekä itselläni että osalla työntekijöistä Perhon kunnantalolla. Kunnantalolla on jo aiempina vuosina pyritty kohentamaan sisäilmaa ja työnantaja on nytkin lähtenyt aktiivisesti kartoittamaan tilannetta.

– Olen päätynyt ratkaisuuni puhtaasti sisäilmaan liittyvistä terveydellisistä syistä. Tilanne on harmillinen, koska henkilökunnan yhteishenki työpaikalla on hyvä ja työtehtävä olisi mieluinen.

Harju-Kivinen muistuttaa, että sisäilmaongelmat ovat merkittävä kansanterveydellinen ongelma. – Haluan tämän tiedotteen kautta tehdä omalta osaltani asiaa näkyväksi. Sisäilmaan liittyviä ongelmia on runsaasti työpaikoilla, kouluissa, päiväkodeissa ja omakotitaloissa. Sisäilmaongelmista kärsivät eivät itsekään aina osaa yhdistää sairasteluaan sisäilman epäpuhtauksiin.

– Erityisen huolissani olen niistä lapsista ja nuorista, jotka Suomessa altistuvat sisäilman epäpuhtauksille jo varhain ja ovat sen vuoksi vaarassa syrjäytyä. Sisäilmaongelmat voivat aiheuttaa lapsella oppimisvaikeuksia ja myöhemmin myös ammatinvalintaan liittyviä haasteita opiskelu- ja työpaikkojen ratkaisemattomien sisäilmaongelmien takia.

Lisätietoa sisäilmaan liittyvistä asioista löytyy myös mm. Työterveyslaitoksen ja Hengitysliiton kotisivuilta. Valtioneuvosto on tarttunut omalta osaltaan tähän ongelmaan ja käynnistänyt valtakunnallisen ympäristöministeriön johtaman toimintaohjelman (hometalkoot.fi) suomalaisen rakennuskannan tervehdyttämiseksi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät