-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Kurejoella juhlittiin viittä tutkintonsa oppisopimuksella suorittanutta alan ammattilaista

Kurejoella Jamin toimipisteessä juhlittiin keskiviikkona 11.3. viittä oppisopimuksella tutkinnon suorittanutta. Juhlatilaisuudessa oli mukana monenlaista ammattitaitoa, valmistuneissa oli nimittäin kone-ja metallialan, maatalousalan ja puutarhatalouden perustutkinnon suorittaneita.

Oppisopimuksen aloittamisen edellytyksenä on sopivan työpaikan löytäminen. Opiskelumuoto on myös loistava mahdollisuus jo työelämässä olevalle, joka haluaa kehittää osaamistaan ja hankkia pätevyyden. Oppisopimus on kuitenkin vaativa opiskelumuoto niin yritykselle, oppilaalle kuin kouluttajallekin. Osaamisen tulee valmistuessa olla samaa tasoa kuin tavallisen perustutkinnon käyneillä. Jokaiselta osapuolelta vaaditaan yhteistyökykyä ja vastavuoroisuutta, jotta tavoitteissa päästään eteenpäin.

MAINOS

Vaikka oppisopimuskoulutus on haastavaa, se kuitenkin antaa paljon, kertoo aikuiskoulutusjohtaja Risto Riihimäki. –Tämä muoto antaa myös koululle mahdollisuuden jatkuvaan itsensä kehitykseen. Samoin yrittäjät voivat saada paljon uutta tietoa toimintaansa koulun puolelta. Tänään tutkinnon päättäneissä voidaankin nähdä opiskelumuodon koko kirjo. Se sopii niin nuorelle kuin aikuisellekin.

Sopeva Oppisopimuspalvelut toimii alueellisena oppisopimuskoulutuksen järjestäjänä kuuden kunnan alueella. Nämä alueet ovat Lapua, Kauhava, Evijärvi, Lappajärvi, Vimpeli ja Alajärvi. Vain yksi oli alueen ulkopuolelta. Kannuksesta kotoisin oleva Jessica Karppi suoritti tutkinnon perheyrityksessään Karpin Viherkeskuksessa.

Sopevan koulutussuunnittelija Pirjo-Maria Pitkäkangas kehuu Jouni Moilasta ja Vesa Saarelaa heidän tahtotilastaan suorittaa kone-ja metallialan tutkinto, vaikka yllättäviä käänteitä matkan varrella tapahtuikin. Metallipuolen vastuukouluttaja Tarmo Höykinpuro kertoo nauraen, että pojat tulivat remmiin mukaan yllättäen ja lähtivät yllättäen. He nimittäin ajautuivat opiskelemaan ilman aiempaa metallipuolen tutkintoa töiden lähtiessä alta. Heidän kohdallaan takaisku koitui kuitenkin mahdollisuudeksi. Uutta työpaikkaa tarjottiin pian ja alkoikin kovatahtinen teollisuuden alalla tarvittava hitsausrobottikoulutus.

Maatalouden perustutkinnon suorittanut Anne Tuomaalan elämä Evijärvellä maidontuotantotilalla opiskelun ohessa aiheutti välillä kovaa epätoivoa. Varsinkin kun pomona toimi oma aviomies ja hoidettavana oli kolme pientä lasta. Sekä neljä kissaa ja koira. Lähipäivät koululla ovat olleet hänelle ikään kuin lomaa kodin hälinästä.

Myös Annen oma terveydentila toi opiskeluun oman haasteen ja huolen, mutta kaikesta selvittyään olo on kiitollinen. Aviomies Jukka kokee, että Anne on saanut kahden ja puolen vuoden aikana paljon tietotaitoa lisää. Maatalousalan opettajana toimiva Satu Ahopelto kehui, että Anne on perusteellinen ottamaan asioista selvää, mikä näkyi etenkin viimeisissä näytöissä.

Toinen maatalouden perustutkinnon suorittaneista päätyi oppisopimuskoulutukseen heti peruskoulusta päästyään. Sami Lahtinen on mahdollinen kotitilan jatkaja.

Valmistuneiden lisäksi tilaisuudessa oli heidän opettajansa, sekä lähes jokaisen oppisopimusyrittäjien edustaja paikalla juhlistamassa tutkinnon päättäneitä. Risto Riihimäki ja Pirjo-Maria Pitkäkangas lausuivat sydämelliset kiitokset heille kaikille hyvästä työpanoksesta.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät