Oletteko valmiina, Taide tuloo luo!

16
Mainos[adrotate banner="3"]

Huhtikuussa järjestetään taiteen perusopetuksen maakunnallinen kuukausi Etelä-Pohjanmaalla teemalla Taide tuloo luo.

Etelä-Pohjanmaan taiteen perusopetuksen järjestäjät vievät yhdessä oppilaidensa kanssa taidetta ulos luokkahuoneista ja samalla kutsuvat tutustumaan ja ottamaan pieniä maistiaisia taiteen perusopetuksen tarjonnasta.

MAINOS

Maakunnan yhteisellä taiteen perusopetuksen kuukaudella halutaan lisätä tietoutta taiteen perusopetuksesta. Mitä se on, kenelle se on tarkoitettu ja missä sitä järjestetään.

Taiteen perusopetus on tasolta toiselle etenevää eri taiteenalojen opetusta, ja sille on määritelty omat opetussuunnitelman perusteet.

Tapahtumakuukauden suunnittelun ja järjestelyjen taustalla on taiteen perusopetuksen maakunnallinen verkosto eli taiteen perusopetusta järjestävät oppilaitokset. Maakunnallinen taiteen perusopetuksen kuukausi järjestetään nyt kolmatta kertaa.

Taiteen perusopetuksen kriteerit täyttävää opetusta on Etelä-Pohjanmaalla tällä hetkellä mahdollisuus saada musiikissa, kuvataiteessa, käsityössä, tanssissa, teatteritaiteessa ja sirkustaiteessa. Etenkin musiikki ja kuvataiteet ovat eri puolilla maakuntaa hyvin saavutettavissa.

Kuukauteen liittyen Alajärven musiikkiopisto järjestää 20.4. ja 27.4. kello 19 Oppilaskonsertin Alajärvi-salissa sekä 28.4. kello 18 Lehtimäen srk-kodilla.

23.4. ja 24.4. on luvassa Alajärvellä KuMU-tapahtuma, eli Kuviksen ja musiikkiopiston yhteinen päivätapahtuma, jossa ala-asteiden oppilaita tulee vierailemaan kuviskoululle ja musiikkiopistolle.

Kuviskoululla pääsee kokeilemaan maalausta/piirtämistä ym. ja musiikkiopiston tiloissa tutustutaan erilaisiin soittimiin. Samalla pidetään pienimuotoinen konsertti, jossa eri soittimet esittäytyy.

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa