16.3 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Valtionavustuksia etsivään nuorisotyöhön

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt 3,545 miljoonaa euroa valtionavustusta etsivän nuorisotyön tukemiseen. Valtionavustusta myönnettiin 59 etsivää nuorisotyötä tekevälle organisaatiolle Länsi- ja Sisä-Suomessa.

Etsivä nuorisotyö on non stop -toimintaa, joka on nuorelle aina vapaaehtoista. Etsivä nuorisotyö auttaa nuoria rakentamaan arkeen rytmiä ja tulevaisuudenuskoa sekä pääsemään niiden palvelujen piiriin, jotka parantavat nuorten arjenhallintataitoja ja valmiuksia hakeutua koulutukseen tai työhön ja joilla tuetaan nuoria suuntaamaan elämäänsä.

MAINOS

Etsivää nuorisotyötä tehdään ensisijaisesti perustuen nuoren itsensä antamiin tietoihin ja hänen omaan arvioonsa tuen tarpeesta.

Etsivät nuorisotyöntekijät tekevät yhteistyötä opetus-, sosiaali- ja terveystoimen, nuorisotoimen sekä työhallinnon ja muiden nuorille palveluja tarjoavien tahojen kanssa. Etsivät nuorisotyöntekijät osallistuvat myös puolustusvoimien Aikalisä! Time Out! -toimintaan ja useilla paikkakunnilla myös kutsuntoihin.

Etsivän nuorisotyön ja oppilaitosten välinen yhteistyö on myös osoittautunut tuloksekkaaksi silloin, kun oppilas tai opiskelija on tarvinnut tukea koulunkäynnin tai opiskelun keskeyttämisen ehkäisyyn tai sen loppuun suorittamiseen.

Avustuksia jaettiin alueelle seuraavasti:

Etelä-Pohjanmaa yhteensä 690000 euroa. Tästä Soinin kunta 60000 euroa.

Keski-Pohjanmaa yhteensä 331250 euroa, josta Perhon kunta 30000 euroa ja Vetelin kunta 60000 euroa.

Keski-Suomi yhteensä 1021250 euroa, josta Karstulan kunta 30000 euroa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät