0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

EP:llä kesänopeusrajoituksiin ennen pääsiäistä

Talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoituskausi 2014-2015 päättyy ennen pääsiäistä Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen maanteillä.

Nopeusrajoitusten aihtaminen aloitetaan tiistaina 31.3. ja kaikki merkit tulee olla muutettuna viimeistään keskiviikkona 1.4.

MAINOS

Kesänopeusrajoituksiin siirryttäessä maanteiden nopeusrajoitus palautuu 80 kilometristä 100 kilometriiniin tunnissa liki 1300 kilometrillä Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa.

Vaasan moottoritiellä nopeusrajoitus nostetaan 120 kilometriin tunnissa. Uusi nopeusrajoitus astuu voimaan vasta silloin, kun rajoitusmerkit on vaihdettu.

Seuraavalla tieosuudella 80 km/h nopeusrajoitus jää voimaan, kunnes tien rakennustyöt ovat kokonaisuudessaan valmiit: altatie 8 välillä Stormossen-Koivulahti.

Päällysteiden paikkauksia on jo tehty tänä keväänä ja varoitusmerkillä
varoitetaan tieosuuksilla, joilla on huonokuntoinen päällyste.

Varovaisuutta pääsiäisliikenteeseen

Tänä vuonna talvi- ja pimeän ajan nopeusrajoitukset poistetaan juuri ennen pääsiäistä. Pääsiäisen viettoon lähtevien autoilijoiden on kuitenkin hyvä muistaa, että ajo-olosuhteet voivat vaihdella paljonkin eri puolella Suomea, ja myös eri vuorokauden aikoina.

Vaikka etelässä olisi sulaa, voivat pohjoisessa tiet olla vielä lumisia. Ennen renkaiden vaihtamista kannattaa siis tarkistaa sääennusteet ja tiestön kunto tulevalla reitillä.

Koko Suomen kelikamerat löytyvät Liikenneviraston Liikennetilanne-palvelusta: /.

Vaikka alennetut nopeusrajoitukset poistuvatkin, ajonopeuden pitää olla keli- ja muiden olosuhteiden mukainen. Turvallinen ajo saattaa jopa edellyttää huomattavasti alempaa nopeutta kuin liikennemerkki osoittaa.

Liikennemerkkien ohella suurinta sallittua nopeutta säätelevät myös muut liikennesäännöt. Tieliikennelaki velvoittaa kuljettajaa ottamaan huomioon muun muassa tien kunnon, sään, kelin, näkyvyyden ja liikenneolosuhteet.

Ajonopeus tulee pitää sellaisena, että ajoneuvo voidaan pysäyttää näkyvissä olevalla ajoradan osalla kaikissa ennalta arvattavissa tilanteissa.

Kevät tuo myös lisää liikkujia maanteille. Kävelijät, pyöräilijät ja mopoilijat on syytä ottaa huomioon. Autoilijan velvollisuutena on jättää heille riittävä tila kohdattaessa tai ohitettaessa sekä välttää lian ja soran roiskuttamista. Keväällä olosuhteet tien reunassa voivat olla pitkään huonommat kuin itse ajoradalla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät