12.2 C
Alajärvi
sunnuntai 19.5.2024
MAINOS

Vimpelin martat tempaisivat isoäidinneliöillä

Vasta puoli vuotta toimineet Vimpelin martat ovat omaksuneet piristävän mielikuvituksellisia toimintamuotoja. Pop Up -tapahtumana martat tempaisivat K-Market Vedon käytävällä opastamalla asiakkaita isoäidinneliön virkkaamisessa.

Isoäidinneliö on nimensä mukaisesti neliömäinen kuvio ja niitä yhdistelemällä voidaan valmistaa mitä moninaisimpia virkkutöitä aina pannulapuista villatossuihin saakka. Virkkuunäytteitä olivat antamassa puuhanaiset Kaisa Palmu ja Jaana Uusitupa.

MAINOS

Kaisa kehui oppineensa isoäidinneliön salat jo koulutyttönä ala-asteen käsityötunneilla. Jaanalla oli valmisteilla vasta elämänsä toinen neliö mutta jälki oli silti jo siistiä ja värikkään kaunista.

Kaksituntisen tempauksen aikana isoäidinneliön tekemiseen kävi tutustumassa kymmenittäin väkeä mutta vain ani harva uskaltautui itse kokeilemaan virkkaamista, kuitenkin myös peräti yksi mies.

Palmu ja Uusitupa sanovat käsitöiden tekemisen olevan elpymässä. Ihmiset ovat löytämässä uudelleen sen tyytyväisyyden tunteen ja terapeuttisen hienon rauhallisuuden tilan, joka käsillä tekemisestä tulee.

Naiset ovat tyytyväisiä Vimpelin marttojen alkutaipaleeseen. Jäseniä on 24. Tämän vuoden puolella toimintamuotoina ovat jo toteutuneet käsityömarttailta, alueellinen toimintasuunnitteluilta, pidetty vuosikokous sekä Kotiruokaa kolikoilla -kurssi.

Lähiaikoina ovat tulossa Fitnesspalvelu Karoliinan kevyt jumppa, Sari Laitilan uudet ravintosuositukset, piirikokous Kokkolassa, tutustuminen ZumbaGoldiin ja Pilatekseen sekä Mari Matilan kakkukoristekurssi yhdessä Vimpelin SPR:n kanssa.

Juhani Huopana

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät