18 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Pitkäperjantai: Jumalan Karitsa

Pitkäperjantaina Jeesuksen kärsimystie päättyy.Jeesuksen vastustajat ja vainoajat ovat saavuttaneet päämääränsä.Jeesus ei enää aiheuttaisi paheksuntaa ja hämmennystä.

Hänet oli vangittu ja tuomittu kuolemaan.Nyt hän kärsi rangaistusta ristillä, kahden ryövärin vierellä.

MAINOS

Ristin luona oli ihmisiä, jotka pilkaten ja ilakoiden seurasivat Jeesuksen kuolinkamppailua. Siellä oli myös ihmisiä, jotka olivat kulkeneet Jeesuksen seurassa. He eivät ymmärtäneet, miksi kaiken piti päättyä näin.

Ristillä ihminen Jeesus Kristus eli pimeimmän hetkensä.

Hän, joka oli auttanut muita, oli nyt inhimillisen avun ulottumattomissa. Hän joka oli lahjoittanut uuden mahdollisuuden, oli vailla toivoa ja voimaa. Hän, joka oli julistanut: Isä ja minä olemme yhtä,huusi nyt kovalla äänellä. Jumalani, Jumalani, miksi hylkäsit minut!

Koko luomakunta eli mukana Jumalan Pojan kärsimyksessä.

Pimeys laskeutui koko maan ylle. Kuoleman hetkellä maa vavahteli ja kalliot halkeilivat.

Haudat aukesivat.

Järkytys valtasi ne jotka läheltä olivat seuranneet Jeesuksen kamppailua ja kuolemaa: Tämä oli todella Jumalan Poika! sanoivat sadanpäällikkö ja Jeesusta vartioineet miehet.

Kukaan ei voinut aavistaa, että se, mikä inhimillisesti katsoen oli tappio, oli Jumalan maailmassa alkusoitto lopulliselle voitolle synnistä ja kuolemasta.

Tänä vuonna pitkäperjantai on tänään 3.4. Pitkäperjantaina muistetaan Jeesuksen ristinkuolemaa. Jeesuksen risti on kristitylle anteeksiantamuksen ja toivon merkki. Jeesus kantoi ristille koko maailman synnin. Hän rakensi sovinnon Jumalan ja ihmisten välille ja avasi tien ikuiseen elämään. Jeesuksen ristinkuolema kutsuu myös meitä rakentamaan rauhaa ja sovintoa.

Evankeliumiteksti: Matteus 27:33-54

Anna-Mari Kaskinen

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät