-5.8 C
Alajärvi
tiistai 16.4.2024
MAINOS

Koti, uskonto ja Isänmaa –aatteen takana seisova moottoripyöräkerho tekee nuoriso- ja hyväntekeväisyystyötä suurella sydämellä

Istun Tampereen tuomiokirkossa ja odotan tilaisuuden alkua. Syvän hiljaisuuden rikkoo usean moottoripyörän jyhkeä ääni. Kirkkoon astelee kymmenkunta mustiin nahkaliiveihin pukeutunutta karskin näköistä miestä. He asettuvat penkkiin istumaan omalle rivilleen. Pienen pojan kastejuhla voi alkaa.

Väinöksi kastetun pojan isä, Juuso Laitinen, kuuluu Sons of Abraham MCC-nimiseen moottoripyöräkerhoon. Pojan kummina toimii Juuson hyvä ystävä Elias Kortesalmi, jonka kanssa he liittyivät kerhoon samoihin aikoihin muutama vuosi sitten. Molemmat asuivat tuolloin vielä Alajärvellä.

MAINOS
Juuson ja Viivin perhe täydentyi suloisella Väinö-pojalla, jonka kummina toimii Juuson hyvä ystävä Elias.
Juuson ja Viivin perhe täydentyi suloisella Väinö-pojalla, jonka kummina toimii Juuson hyvä ystävä Elias.

Nyt Juuso ja Elias asuvat Tampereella omien perheidensä kanssa. Samassa kaupungissa sijaitsee myös moottoripyöräkerhon toimitilat. Se on poikien toinen koti ja kerhon jäsenten kanssa he ovat kaikki yhtä perhettä. Tiiviissä yhteisössä luottamus ja lojaalius toisiaan sekä kerhoa kohtaan on tärkeää.

Kerholaiselta edellytetään toimintaan sopivaa luonteenlaatua hurttia huumorintajua unohtamatta. Täysivaltaiseksi jäseneksi pääsee osoitettuaan sopivansa kerhoon. Juuso on edennyt muutaman vuoden aikana Treasureriksi, jonka vastuulla on tallitilojen ja kerhon raha-asioiden hoito. Elias taas on Road Captain, jonka tehtäviin kuuluu muun muassa ajoreittien suunnittelu ja kerhojen yhteisistä ajoista vastaaminen. Kerhon presidenttinä toimii Ari Santaharju.

Sons of Abraham MCC-moottoripyöräkerhon prospect-jäsenet Juuso Laitinen ja Elias Kortesalmi.  Keskellä presidentti Ari "Sande" Santaharju.
Sons of Abraham MCC- moottoripyöräkerhon jäsenet (treasurer) Juuso Laitinen ja (road captain) Elias Kortesalmi, keskellä (president) Ari ”Sande” Santaharju. Kuva: Rainer Viillos

Jäsenten ulkoisen olemuksen perusteella ei ihan heti ajattelisi, että nahkaliivien alta paljastuu uskon miehiä. Kerhon nimi juontaa juurensa Galatalaiskirjeen 3. luvusta ja samaisesta kohdasta löytyy myös sen hengellinen perusta.

Kerhon toiminnan kautta yhdistyvät biker-kulttuuri, kristillisyys, sekä nuoriso- ja hyväntekeväisyystyö. Kerho on järjestänyt useampana vuonna yhteistyössä Sotiemme Veteraanit Ry:n kanssa Bikereiden Joulukirkon. Sen tuotto on mennyt sotaveteraanien kotona asumisen tueksi.

Syksyllä 2013 tamperelaiset motoristit suunnittelivat kampanjan, jonka avulla he voisivat ottaa kantaa kovasti pinnalla olevaan koulukiusaamisasiaan. Kampanja sai nimekseen ”Motoristit koulukiusaamista vastaan” ja Sons Of Abraham MCC on ollut alusta asti ylpeänä osana sitä muiden kerhojen mukana.

-Kampanja on motoristien yhteisöllisyyttä ja kumppanuutta hyödyntävä, hyvin kansantajuinen kannanotto meitä kaikkia suoraan tai välillisesti koskevaan koulukiusaamisongelmaan. Kiusaamisessa ei ole kyse tiedon puutteesta vaan asenteista ja mielikuvista – niihin me pyrimme vierailullamme vaikuttamaan, kertoo Santaharju.

MKKV-kampanjan kouluvierailuja on toteutettu nyt useilla paikkakunnilla ympäri Suomea. Suuren suosion ja kysynnän seurauksena oli loogista, että syksyllä 2014 perustettiin samaa nimeä kantava yhdistys.

Motoristit kävivät viime vuonna Lahdessa puhumassa kiusaamisesta ja motoristeja saatiin tällöin kokoon runsaat 130. Pohjanmaalla päätettiin pistää paremmaksi – 70 hengen kyläkoulussa Seinäjoella vieraili noin 250 motoristia!

-Vastaanotto kouluissa on oppilaiden ja opettajien osalta ollut erittäin positiivinen ja utelias. Koulun pihaan saapuva kymmenien moottoripyörien letka on visuaalisestistikin melko vaikuttava näky! Meille motoristeille keikka antaa valtavasti hyvää mieltä ja energiaa.

Sons of Abraham MCC-kerhon jäsenet pyrkivät olemaan paljon liikenteessä messuilla ja erilaisissa tapahtumissa. Nahkaliivin näkee poikien yllä usein myös vapaalla. – Meille pystyy aina tulla puhumaan asioista, jotka askarruttavat tai painavat meiltä, Santaharju rohkaisee.

Roosa Linnanmäki

Koti, uskonto ja isänmaa -asenteen takana seisova Sons of Abraham-niminen kristillinen moottoripyöräkerho.
Koti, uskonto ja isänmaa -aatteen takana seisova Sons of Abraham on kristillinen moottoripyöräkerho.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät