Vaalikiireet nyt täydessä vauhdissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Eduskuntavaalien ennakkoäänestys alkoi eilen keskiviikkona 8. huhtikuuta. Niinpä vaalihuuma on nyt täydessä vauhdissa ja ehdokkailla alkaa olla viimeiset hetket kertoa, miksi äänestäjän pitäisi antaa äänensä juuri hänelle.

Vaalien tiimoilta onkin nyt pöhinää riittänyt, vaikuttaahan jälleen kerran sille, että suurimman puolueen asema on vaihtumassa ja kakkospaikasta käydään todella kovaa kamppailua. Jokaisella puolueella on vielä käsissään mahdollisuudet hallituspaikkoihinkin, mutta sitä ennen on vakuutettava äänestäjät puolelleen.

MAINOS

Ennakkoäänestys kestää kotimaassa viikon, joten viimeinen ennakkoäänestyspäivä on jo tuleva tiistai 14. huhtikuuta.

Ennakkoon voi äänestää missä tahansa yleisessä ennakkoäänestyspaikassa kotimaassa tai ulkomailla. Äänestäjän on esitettävä kuvallinen henkilöllisyystodistus äänestämisen yhteydessä.

Kotimaan ennakkoäänestyspaikkoja on yhteensä 912. Niitä on mm. kunnan- ja kaupungintaloissa, kirjastoissa, kauppakeskuksissa sekä posteissa. Kaikkien ennakkoäänestyspaikkojen sijainnista ja aukioloajoista on tiedot verkkosivuilla www.vaalit.fi.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 19. huhtikuuta. Silloin saa äänestää vain omassa äänestyspaikassa, joka on kerrottu postitse tulleessa ilmoituskortissa. Vaalipäivänä äänestyspaikat ovat avoinna kello 9-20.

Eduskuntavaaleissa on äänioikeus jokaisella Suomen kansalaisella, joka viimeistään vaalipäivänä täyttää 18 vuotta. Tätä oikeutta kannattaa nyt harkiten käyttää, mutta ennen kaikkea tätä oikeutta kannattaa ja tulee käyttää.

MAINOS
Edellinen artikkeliLehtimäellä konsertoidaan Kärjen, Virran ja Rautavaaran tunnelmissa
Seuraava artikkeliTee suojatiestä turvallinen