-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Lehtimäellä juhlavuoden ainoa Kärkeä, Rautavaaraa ja Virtaa yhdessä muistanut konsertti

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta kolmen suomalaisen musiikin suurnimen; Toivo Kärjen, Olavi Virran ja Tapio Rautavaaran, syntymästä.

Noille legendoille omistetaankin tänä vuonna lukuisia konserttitapahtumia kautta maan, mutta todennäköisesti vain yksi heille kaikille yhdessä. Tämä konsertti kuultiin tänään iltapäivällä Lehtimäen Nuorisoseuralla.

MAINOS

Konserttia kuulemassa ollut Toivo Kärjen poika Kalervo Kärki totesi, miten oivallinen idea oli tuoda nämä kolme nimeä yhteisen konsertin alle, levyttiväthän niin Virta kuin Rautavaarakin ylivoimaisesti eniten juuri Kärjen musiikkia.

Toivo Kärjen poika Kalervo Kärki ihasteli lehtimäekisten ideaa järjestää yhteinen 100 –vuotisjuhlakonsertti kolmelle Suomen musiikin suurnimelle.
Toivo Kärjen poika Kalervo Kärki ihasteli lehtimäekisten ideaa järjestää yhteinen 100 –vuotisjuhlakonsertti kolmelle Suomen musiikin suurnimelle.

Nuorisoseuran sali täyttyikin täpötäydeksi, kun hyväntekeväisyyskonsertti toi lavalle paitsi paikallisista osaajista koostuneen Juhlaorkesteri Erikoisyksikön, myös toinen toistaan taidokkaammat ja viihdyttävämmät solistit – paikallisia hekin, tottakai!

Keväinen konsertti tapahtuma järjestettiin Lehtimäellä nyt kolmatta kertaa. Konsertti on puhtaasti hyväntekeväisyystapahtuma, jonka järjestelyvastuussa ovat Lions Club Lehtimäki, Lions Ladyt Lehtimäki ja Nuorisoseura. Paikalliset muusikot ovat järjestelyissä mukana talkoin, samoin solistit.

Viihdyttävässä iltapäivässä kuultiin Toivo Kärjen sävellyksiä, joille yhteistä oli se, että kappaleet olivat joko Olavi Virran tai Tapio Rautavaaran levyttämiä.

Konsertissa kuullussa orkesterissa johtajana toimi sähköharmonikkaa soittanut Heikki Jokiaho, taiteellisena johtajana toimi Toivo Kärjen pojanpoika, Lehtimäellä vaikuttava Jaakko Kärki pianossa, kitarassa Erkki Valkeus, bassossa Kari Viemerö ja rummuissa Hannu Yli-Hynnilä.

Heikki Keisanen avasi konsertin legendaarisella Kulkurin iltatähdellä.
Heikki Keisanen avasi konsertin legendaarisella Kulkurin iltatähdellä.

Solisteina olivat edelliskeväiden tapaan Heikki Keisanen, Joonas Erkkilä, Kaarina Tikkamäki, Tanja Vuorela ja juhlan juontanut lion Jari Mäenpää. Uutena solistina riviin astui Anne Kärki.

Viihdyttävien ja ihastuttavasti tulkittujen ikivihreiden ohella konserttiohjelmassa kuultiin myös Jaakko Kärjen muisteluksia isoisästään, jonka Jaakko muisti kunnioitusta herättäneenä ja määrätietoisena miehenä. Muistot Toivo Kärjestä olivat lämpimiä, vaikka välimatkaa kotipaikoilla oli paljon, niin tavatessa Toivo oli ollut lapsenlapsille lämmin ja järjestänyt heille aina mukavaa ohjelmaa.

Jaakko Kärki totesi edelleen, että Toivo Kärjen Olavi Virralle ja Tapio Rautavaaralle tekemässä musiikissa on lukuisia sellaisia sävellyksiä, joiden merkitystä ei riittävästi tuoda esille.

Henna Kaunistoa muistettiin hänen hienosta sijoituksestaan toiseksi piiritasolla Lionsien rauhanjulistekilpailussa.
Henna Kaunistoa muistettiin hänen hienosta sijoituksestaan toiseksi piiritasolla Lionsien rauhanjulistekilpailussa.

Hyväntekeväisyyskonsertin luonteen mukaisesti Lions Club Lehtimäki laittoi rahan kiertämään myös tässä tapahtumassa. Henna Kaunistoa muistettiin hänen hienosta sijoituksestaan toiseksi piiritasolla Lionsien rauhanjulistekilpailussa.

Matkarahaa luovutettiin Lionsien nuorisovaihtoon Yhdysvaltoihin Nevadaan ensi kesänä osallistuvalle Iida Ala-Mattiselle, joka kertoi Yhdysvaltojen olleen hänelle ehdoton ykkösvaihtoehto vaihtomaata miettiessä.

Iida Ala-Mattinen suuntaa kesällä Nevadaan Leijonien nuorisovahtoon.
Iida Ala-Mattinen suuntaa kesällä Nevadaan Leijonien nuorisovaihtoon.

 Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät