-0.1 C
Alajärvi
tiistai 27.2.2024
MAINOS

Asuntoja kehitysvammaisille – Joelinkoti valmistui Lappajärvelle

Lappajärven kunnan rakennuttama ja osittain myös itse rakentama kehitysvammaisten asumisyksikkö Joelinkoti on valmistunut ja ensimmäiset asukkaat taloon muuttavat viikon päästä.

Valmistuminen viivästyi alkuperäisestä noin neljällä kuukaudella pääurakoitsijan konkurssin vuoksi. Tältä osin keskeytyneen työn hoiti loppuun Lappajärven kunta omana työnään. Rakennukset ovat sisältä valmiit ja valmistuvat alkukesään mennessä.

MAINOS

Joelinkodin päärakennuksessa, 785 neliön A-rakennuksessa on kymmenen kappaletta 26,5 neliön palvelukotiasuntoja enemmän palveluja tarvitseville asukkaille ja 232 neliön rivitalossa B-rakennuksessa viisi 36 neliön vuokra-asuntoja omatoimisemmille asukkaille.

Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu 75 neliön varastorakennus.

Koko kokonaisuuden rakennuskustannukset ovat noin 2,3 miljoonaan euroon, johon ARA:lta saatiin avustusta runsaat miljoona euroa.

Palvelujen tuottamisesta Joelinkodissa vastaa Kuntayhtymä Kaksineuvoinen, jonka edustajia on paikalla avointen ovien päivänä ensi perjantaina 17. huhtikuuta kello 12 kertomassa asiasta kiinnostuneille talon tulevasta toiminnasta.

– Joelinkoti tarjoaa uudentyyppisen vaihtoehdon kehitysvammaisten ihmisten asumiseen aivan Lappajärven kuntakeskuksessa. Se tarjoaa mahdollisuuden yksilöllisiin asumisratkaisuihin ja on osaltaan tukemassa valtakunnallisen KEHAS – ohjelman mukaisen tavoitteen toteutumista. Asumista tuetaan ympärivuorokautisin palveluin, jolloin se voi toimia myös vaihtoehtona laitoshoidolle, kertoo Kuntayhtymä Kaksineuvoisen sosiaalipalvelujen johtaja Eija Ala-Toppari-Peltola.

Joelinkodissa vietetään avointenovien päivää ensi perjantaina 17. huhtikuuta kello 10-14.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät