-2.1 C
Alajärvi
maanantai 30.1.2023
spot_img
spot_img
spot_img

Viimeinen tilaisuus

Ennakkoäänet on nyt annettu, varsin vilkkaastikin kautta maan ja niin myös Järvi-Pohjanmaan alueella.

Nyt onkin jäljellä enää se viimeinen tilaisuus, varsinainen vaalipäivä tulevana sunnuntaina 19.4.

Mielipidetiedustelut kertovat, että kannastaan epävarmoja äänestäjiä on näiden eduskuntavaalien alla poikkeuksellisen paljon. Tämä on helppo uskoa, sillä näinä taloudellisina aikoina tulee helposti mieleen ajatus, että muuttuuko mikään, olipa eduskunnassa sitten mitkä voimasuhteet hyvänsä?

Äänestämisellä on kuitenkin merkitystä, kaikesta huolimatta. Paljon parempaakaan yhteiskuntajärjestystä ei ole vielä keksitty, kuin mitä yleiseen äänioikeuteen pohjaava demokratia on. Äänestäminen on siis myös tuki demokratialle ja ihmisoikeuksille.

Viime eduskuntavaaleissa Perussuomalaisten huikean vaalivoiton myötä nähtiin, että äänestäjillä on aito mahdollisuus aiheuttaa yllätyksiä tuttuihin kuvioihin. Tuo jytky oli kuitenkin pientä siihen verrattuna mitä tapahtuisi jos kaikki ne ihmiset, jotka vaaleista toiseen jättävät äänioikeutensa käyttämättä, lähtisivät tällä kertaa uurnille. Silloin vaalien lopputuloksena voitaisiin nähdä kaikkien aikojen yllätys.

Äänestetään, eihän meillä tavallisilla tallaajilla ole muutakaan keinoa kertoa mielipidettämme siitä, miten maa makaa. Siitä voidaan olla montaa mieltä onko äänestäminen siihen hyvä vai huono keino, mutta ainakin se keino on.

Sunnuntaina äänestämään siis jokainen, joka ei oikeuttaan ole vielä käyttänyt!

 

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät