Nyt on aika äänestää – eduskuntavaalit käydään tänään!

Mainos[adrotate banner="3"]

Eduskuntavaalien varsinainen vaalipäivä on tänään sunnuntaina 19.4.2015.

Vaalipäivänä voit äänestää vain omassa äänestyspaikassasi, eli siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty Sinulle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin. Itse ilmoituskorttia ei tarvita äänestyksessä, mutta voit ottaa sen mukaasi jos haluat.

MAINOS

Oikean äänestyspaikan voit tarkastaa myös www.vaalit.fi-sivustolta.

Ota mukaasi äänestyspaikalle ehdottomasti henkilöllisyystodistus, joka voi olla ajokortti tai passi taikka vastaava kuvallinen asiakirja.

Yli 1,3 miljoonaa äänesti ennakkoon

Eduskuntavaalien ennakkoäänestyksessä annettiin alustavien tietojen mukaan yli 1,34 miljoonaa ääntä.

Tänään toimitettavien eduskuntavaalien alustavia tulostietoja julkaistaan vaalit.fi -sivustolla vaali-iltana alkaen kello 20.

Alustavissa tulostiedoissa kerrotaan laskennan edistymisen mukaisesti puolueiden äänimäärät ja ääniosuudet koko maassa, vaalipiireissä, kunnissa ja äänestysalueilla.

Ehdokaskohtaiset äänimäärät julkaistaan sitä mukaa kuin alustava laskenta saadaan kullakin alueella (äänestysalue, kunta, vaalipiiri) valmiiksi.

Kustakin vaalipiiristä alustavan laskennan perusteella kansanedustajaksi valituksi tulleet julkaistaan kun koko vaalipiirin laskenta on saatu valmiiksi.

Alustavan laskennan tulokset julkaistaan maanantaina 20.4. myös ladattavina tiedostoina.

Vaalipiirilautakunnat vahvistavat vaalien tuloksen keskiviikkona 22.4. viimeistään kello 18 aloitettavissa kokouksissaan, minkä jälkeen vahvistetut tulokset päivitetään vaalisivuille.

MAINOS
Edellinen artikkeliOpiskelija: tarkista viime vuoden tulosi ja palauta liikaa maksettu opintotuki
Seuraava artikkeliPuutarhan Kevät 2015 -messut kutsuvat Jamille!