1.4 C
Alajärvi
keskiviikko 24.4.2024
MAINOS

Hongisto uusi paikkansa komeasti

Alueemme ainoana kansanedustajana seuraavan nelivuotiskauden jatkaa Perussuomalaisten Reijo Hongisto. Hongisto uusi valtakirjansa komealla 6728 kappaleen äänimäärällä ja oli Vaasan vaalipiiristä toiseksi eniten ääniä saanut perussuomalainen ehdokas.

Perussuomalaisten Reijo Hongisto jatkaa alueemme ainoana kansanedustajana myös seuraavan nelivuotiskauden.
Perussuomalaisten Reijo Hongisto jatkaa alueemme ainoana kansanedustajana myös seuraavan nelivuotiskauden.

Äänestysaktiivisuus nousi alueellamme pääsääntöisesti koko maan noin 70 prosentin äänestysaktiivisuutta korkeammaksi. Alajärvellä äänioikeuttaan käytti 72,5 prosenttia, Lappajärvellä 77,3, Perhossa 71,7, Soinissa 69,2, Vimpelissä 77,5 ja Keski-Suomen puolella Kyyjärvellä 71,4 sekä Karstulassa 69,8 prosenttia.

MAINOS

Valtakirjatta jäänesitä alueemme ehdokkaista lähimmäs pääsi keskustan Sari Kujala, jonka äänimäärä oli 3585. Keskustan Anne Niemi kokosi 1974 äänen potin, Itsenäisyyspuolueen Antti Pesonen 737 ääntä ja SDP:n Jukka-Pekka Matintupa 436 ääntä.

Hongisto Alajärven ykkönen

Paikkakunnittain Alajärvellä Reijo Hongisto kokosi suurimman äänipotin, 1413 ääntä. Hongiston perässä tulivat keskustalaiset kansanedustaja, ähtäriläinen Mikko Savola sai 773 ääntä, joista 483 tuli eteläiseltä äänestysalueelta, Sari Kujala sai 610, Anne Niemi 519 ääntä ja Johanna Paloranta 202 ääntä.

Jukka-Pekka Matintupa sai Alajärveltä taakseen 174 äänestäjää, Kokoomuksen Paula Risikko 159 ja Antti Pesonen 142.

Alajärvellä keskusta oli suosituin puolue 46,3 prosentin ääniosuudella, jossa oli 7,3 prosentin kasvu vuoden -11 vaaleihin. Suurin menettäjä oli Perussuomalaiset, joiden ääniosuus laski neljällä prosentilla, mutta ääniosuus oli silti 29,2 prosenttia.

Kujala vei Lappajärven

Lappajärvellä ääniharavaksi nousi Keskustan Sari Kujala 1061 äänellä. Takana tulivat Reijo Hongisto 158 ääntä ja keskustan Antti Kurvinen 123 ääntä. Anne Niemelle heltisi Lappajärveltä 24 ääntä, matintuvalle 19 ja Pesoselle kymmenen.

Keskusta jyräsi Lappajärvellä peräti 64,4 prosentin ääniosuudella, jossa kasvua vuoden -11 vaaleihin oli 24,5 prosenttia. Toiseksi suurin puolue oli Perussuomalaiset 11,6 prosentin osuudella, jossa laskua 12,4 prosenttia.

Savola Soinin suosikki

Soinilaiset äänestäjät ottivat suosikikseen Mikko Savolan, joka kahmaisi soinilaisten äänistä 519 kappaletta.

Hongisto oli toisena 281 äänellä ja Anne Niemi kolmantena 61 äänellä. Kujala sai Soinista 26 ääntä, Matintupa 15 ja Pesonen kuusi.

keskusta oli suosituin puolue Soinissa 53,6 prosentin ääniosuudella, jossa kasvua vuoden -11 vaaleihin oli 10,7 prosenttia. Toista sijaa piti Perussuomalaiset 26 prosentin osuudella, jossa laskua 8,5 prosenttia.

Kujala vakuutti Vimpelin

Vimpelissä oli tarjolla harvinaista herkkua ja kaksi oman paikkakunnan ehdokasta, mutta eniten ääniä keräsi naapurin Sari Kujala, 595 ääntä. Hongisto oli kakkonen 496 äänellä ja Niemi kolmas 253 äänellä.

Matintupa sai Vimpelistä 31 ääntä ja Pesonen 16.

Puolueista ykkönen oli Keskusta 48,6 prosentin ääniosuudella, jossa kasvua vuoden -11 vaaleihin 22,2 prosenttia ja toisena olivat Perussuomalaiset 29,4 prosentin ääniosuudella, jossa laskua 19,3 prosenttia.

Perho luotti Pirttikoskeen

Perhossa ääniharavaksi nousi Keskustan Seppo Pirttikoski 405 äänellä ja toiseksi keskustan Tuomo Puumala 232 äänellä.

Hongistolle Perhosta annettiin 143 ääntä, Niemelle ja Kujalalle kumpaisellekin 12, Pesoselle 3 ja Matintuvalle yksi.

Suosituin puolue oli keskusta 66,5 prosentin ääniosuudella, jossa kasvua vuoden -11 vaaleihin 10,5 prosenttia. Toinen oli perussuomalaiset 13,9 prosentin osuudella, jossa laskua kuusi prosenttia.

Kyyjärvellä Keskusta jyräsi

Kyyjärven ykkönen oli keskustan Anne Kalmari 165 äänellä, toinen Keskustan Aila Paloniemi 122 äänellä ja myös kolmas Keskustan Mauri Pekkarinen 105 äänellä.

Suosituin puolue oli Keskusta, jonka ääniosuus oli 59,6 prosenttia. Kasvua vuoden -11 vaaleihin oli 9,8 prosenttia. Toiseksi nousivat Perussuomalaiset 14,6 prosentin ääniosuudella, jossa oli vain 0,1 prosentin lasku.

Karstula luotti Kalmariin

Karstulan äänikuningatar oli keskustan Anne Kalmari 435 äänellä, toiseksi eniten ääniä sai SDP:n Juha Manni 292 ääntä ja kolmas oli Keskustan Satu Koskinen 285 ääntä.

Keskusta oli suurin puolue 48,1 prosentin kannatuksella. Vuoden -11 vaaleihin verrattuna kannatus nousi 11,3 prosenttia.

Toiseksi suosituin puolue oli Perussuomalaiset 18,3 prosentin kannatuksella, jossa kasvua edellisvaaleista 2,8 prosenttia. SDP ei jäänyt kauaksi Perussuomalaisista, sillä sen osuus äänistä oli 18,2 prosenttia, mutta laskua edellisvaaleista tasan kymmenen prosenttia.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät