-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Alajärvi ohjeisti edustajiaan

Alajärven kaupunginhallitus päätti kokouksessaan antaa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin hallintoelimissä oleville Alajärven kaupungin edustajille toimiohjeen.

Ohjeen mukaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin tulee valmistella sellaiset kustannustehokkuuden parantamis- ja tehostamistoimenpiteet, joiden avulla kuluvan vuoden sairaanhoitopiirin kuntalaskutukseen tulee kahden prosentin suuruinen vuositason säästö.

MAINOS

Lisäksi kaupunginhallitus toteaa, että Alajärven kaupunki lähtee siitä, että Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri toteuttaa säästötoimenpiteet oma-aloitteisesti ja välittömästi.

Ohjeistuksen taustalla on se, että Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin jäsenkunnilta laskutetut palvelumaksut ovat kasvaneet kolmen ensimmäisen kuukauden aikana 5,5 prosenttia ja Alajärven kaupungin kohdalla kasvu on peräti 23,3 prosenttia.

Näin suuri kasvu ei ole hyväksyttävää ja koko vuoden osalta toteutuessaan haittaisi merkittävästi talouden tasapainottamistoimenpiteiden onnistumista suunnitelmakaudella.

Erikoissairaanhoidon menojen viime vuosien vaihtelu on ollut Alajärven kaupungin kokoluokan kaupungille poikkeuksellista. Kaupungin talouden tasapainottamisen toteutuminen edellyttää että erikoissairaanhoidon menojen kasvu saadaan taitettua.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät