-5.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Puutarhan istutus- ja suunnittelupäivä Kurejoen puutarhalla

Kurejoen puutarhalla järjestetään keskiviikkona 13.5. kello 15-19 Puutarhan istutus- ja suunnittelupäivä.

Puutarhan istutuskausi on käynnistynyt. Monet miettivät, mitähän voisi istuttaa pihaan ja mikä siinä menestyisi. Jotta puutarha kukoistaa, kasvien valinnassa on tärkeää huomioida muutamia keskeisiä asioita.

MAINOS

Omat mieltymykset vaikuttavat kasvien valintaan. Kasvien menestymisen kannalta on tärkeää huomioida kasvupaikan valon määrä, kasvualusta ja puuvartisilla kasveilla menestymisvyöhyke.

Pihan istutuksiin suositellaan yhtenäisten istutusalueiden tekoa, sillä useat pihanomistajat haluavat pihastaan helppohoitoisen. Kun pensaita ja perennoja ei sijoiteta yksittäin nurmikolle, vaan yhtenäisiin ryhmiin, hoito helpottuu.

Puutarha on rakennuksen jatke ja nykyisin halutaan pihalle erilaisia tiloja, joita voidaan rajata, korostaa ja pehmentää kasviryhmillä. Perennat, pensaat ja puut ovat pihan peruskasveja. Pihan hyötykasveja, kuten marjapensaita ja hedelmäpuita voi yhdistellä hyvin koristekasvien kanssa. Myös kevään juhlakausi käynnistyy toukokuussa, ja kesäkukilla saa nopeasti väriä erilaisten ruukkuistutusten ja amppeleiden muodossa.

Puutarhalla kasvivalikoima on nyt runsaimmillaan. Kukkivien kesäkukkien lisäksi voi väriä istutuksiin tuoda vihreä-, puna-, kirjava- ja hopealehtisillä lisukekasveilla. Lisäksi voi käyttää vaikkapa yrttejä, joissa on hyvinkin monenlaisia lehtimuotoja ja kukintoja.

Puiden, pensaiden, havujen ja perennojen valikoima on kattavin kauden alkaessa. Jälleen valikoimissa on uutuuskasveja sekä kesäkukkien että taimitarhatuotteiden puolella.

Puutarhan istutus- ja suunnittelupäivässä on mukana pihasuunnittelija Marjo Joensuu. Voit kysyä vinkkejä ja neuvoja oman pihan istutusten suunnitteluun tai ottaa mukaan kuvan oman pihan kohdasta, johon kaipaat neuvoja kasvien valintaan. Viherjasmikkeen pihasuunnittelupalveluihin voit tutustua myös netissä viherjasmike.fi.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät