24.7 C
Alajärvi
maanantai 27.5.2024
MAINOS

Kuntosalien ja uimahallin taksoihin korotuksia Järvi-Pohjanmaalla

Vapaa-aikatoimen johtaja Paula Kemppainen kertoo, että lautakunta on päättänyt tehdä vapaa-aikatoimen hallinnoimien liikuntapaikkojen hintoihin maltillisia korotuksia elokuun alusta lukien.

Indeksikorotukset tulevat liikuntahallien käyttömaksuihin Alajärvellä, Soinissa ja Lehtimäellä, samoin kuntosaleille ja Alajärven uimahalliin.

MAINOS

– Esimerkiksi kuntosaleilla Soinissa, Vimpelissä ja Lehtimäellä pidetään käyntimaksu ennallaan 4,5 eurossa, mutta vuosikortin hinta nousee 150 eurosta 190 euroon, Kemppainen sanoo.

– Alajärven uimahallimaksuissa aikuisen käyntikerta nousee 5,5 eurosta kuuteen euroon. Lastenlipun hinta pysyy ennallaan 2,80 eurossa, mutta ikärajaan tulee muutos. Nyt ilmaiseksi uimaan pääsevät alle 6 -vuotiaat, elokuun alusta lukien alle 4 -vuotiaat. Aikuisten sarja- ja vuosilippujen hintoihin tulee pieniä korotuksia.

Vanhalla hintaa sarja- ja vuosilippuja saa siis elokuun alkuun saakka, mutta vuosilomien vuoksi vielä vanhahintaisia lippuja mielivien kannattaa olla asialla jo ennen Juhannusta.

Alajärven uimahalli on kiinni sunnuntaisin toukokuusta elokuun loppuun saakka ja kokonaan se on suljettu 22.6.-2.8. Kemppainen kertoo, että sunnuntaisulkujen vaikutusta esimerkiksi lauantain kävijämääriin seurataan, jonka perusteella tehdään esitykset seuraavalle kesälle.

Alajärven kuntosali on avoinna hieman pidempään kuin uimahalli, sillä kuntosalille pääsee kesällä vielä 22.-27.6. välisenä aikana normaalien aukioloaikojen mukaan.

– Pelkän kuntosalin aukiolo heinäkuussa tai muina aikoina vaatisi henkilökunnan läsnäoloa uinninvalvojia lukuun ottamatta ja tämä ei ole määrärahojen puitteissa mahdollista. henkilöstömitoitus ei riitä nykyisten aukioloaikojen laajentamiseen edes kuntosalin osalta. Lisäksi rakennusteknisesti pelkän kuntosalin aukiolo ilman valvontaa ei ole mahdollista.

Järvi-Pohjanmaan sisäliikuntatilojen käyttövuorot kaudelle 2015-2016 ovat haettavana kesäkuun ensimmäiseen päivään mennessä. Alajärven sisäliikuntatiloihin kuuluvat urheiluhalli, koulukeskus, Paavolan koulu, Uusikylän koulu, Hoiskon koulu, Paalijärven koulu, Myllykankaan koulu ja Jamin Alajärven toimipiste.

Vimpelin sisäliikuntatila on Vimpelin liikuntahalli ja Soinin yhtenäiskoulun liikuntasali, kuntosali ja uima-allas.

Liikuntatilojen käyttövuorot kaudelle 2015-2016 ovat kaikkien yksityisten henkilöiden, yritysten, urheiluseurojen ja muiden yhteisöjen haettavana maanantaihin 1.6. mennessä.

Nuorisotoimen osalta Kemppainen kertoo, että nuorisotilat ovat avoinna vielä viikolle 22 saakka, eli koulujen loppumiseen asti. Alajärven Nuorisovintin nimeämiskisaan voi osallistua vielä toukokuun loppuun saakka.

Alajärven nuorisotoimi on saanut lahjoituksen MLL:ltä, joka on lahjoittanut 450 euroa käytettäväksi kesän päiväleiriin ja Mimmit tyttötyöhön.

– Nuorten starttipajalle olemme saaneet 45000 euroa aluehallintovirastolta. Esitämme nyt Järvi-Pohjanmaan kunnille yhteensä 15000 euron kuntaosuutta lisämäärärahana, jotta toiminta voisi käynnistyä syksyllä.

Kemppainen muistuttaa myös kaikkia liikkuvia Järvi-pohjanmaan alueen asukkaita vapaaehtoisesta ulkoliikuntapaikkamaksusta.

– Kampanja jatkuu vuoden loppuun saakka ja rahat ohjataan ulkoliikuntapaikkojen hoitoon. Maksu voi olla vaikkapa 20 euroa tai enemmän, oman harkinnan mukaan. Näin voit omalta osaltasi tukea ulkoliikuntapaikkojen kunnossapitoa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät