Kuvataidekoulu EEROn kevät päättyy näyttelyihin

23
Mainos[adrotate banner="3"]

Kuvataidekoulu EEROn lukuvuosi on päättymässä perinteiseen tapaan näyttelyin. Lehtimäellä näyttely on jo järjestetty huhtikuun loppupuolella, mutta Soinissa näyttely on avoinna 8.-27.5. kirjastossa ja Vimpelissä 12.5.-5.6. kirjastossa.

Alajärven toimipisteiden yhteinen näyttely on esillä opiston tiloissa Sairaalantie 3:ssa 13.-29.5. Näyttelyn avajaisia vietetään tänään keskiviikkona kello 18 ja avajaisiin ovat kaikki tervetulleita!

MAINOS

Muuten näyttely on avoinna maanantaista torstaihin kello 8-16, perjantaisin kello 8-15 ja viikonloppuna 23.-24.5. kello 12-16.

Kuvataidekoulu EERO on yksi maamme vanhimmista opetussuunnitelman omaavista kuvataidekouluista. Se on toiminut jo yli 30 vuoden ajan. Toiminta käynnistyi aikanaan kulttuuritoimen alaisuudessa, josta se siirtyi koulutoimelle ja nykyisin toimitaan kansalaisopiston alaisuudessa.

Kuvataidekoulun nimeksi lanseerattiin Kuvataidekoulu EERO parisen vuotta sitten, mutta voimakkaammin nimi on otettu käyttöön vasta viimeisen vuoden aikana. – Nyt olemme saaneet koululle myös oman logon, kertovat opettajina toimivat Ritva Lindberg ja Ulla Hautamäki. – Ehdotuksia logoksi tuli niin työpajoista kuin perusopetus 2 -ryhmästäkin. Äänestyksen kautta voittajaksi valittiin Jami Luoma-ahon laatima logo!

Kuvataidekoulu EEROn uuden logon on suunnitellut Jami Luoma-aho.
Kuvataidekoulu EEROn uuden logon on suunnitellut Jami Luoma-aho.

Ritvan ja Ullan lisäksi kuvataidekoulun opettajana toimii Marjut Mässbacka. Marjut opettaa pienimpiä oppilaita ns. valmentavassa opetuksessa sekä perusopetusryhmissä 1 ja 2, joissa opettajana on myös Ulla. Ulla opettaa toisinaan myös työpajoissa, mutta yleensä vanhimmille oppilaille suunnatut perodipajat ja työpajat ovat Ritvan ohjauksessa. Lisäksi Ritva vetää kansalaisopistossa aikuisten kuvataideryhmiä.

Tavoitteellista opetusta

Kuvataidekoulu EERO toimii koko Järvi-Pohjanmaan alueella ja opetusta annetaankin Alajärvellä, Lehtimäellä, Soinissa ja Vimpelissä. Oppilaita on kaikkiaan 100-150. Perusopetusryhmä ykkösiä käynnistyy kaikkiaan seitsemän joka syksy.

Kuvataidekoulussa opetus on tavoitteellista ja etenee vaiheittain. Jotta oppilas voi aikanaan saada päättötodistuksen, tulee hänen olla opiskellut vähintään kaksi vuotta perusopetustasolla 1, kaksi vuotta tasolla 2 ja osallistua työpajatyöskentelyyn vähintään kolmen vuoden ajan.

Väriä ja valoa nuorten teoksissa riittää.
Väriä ja valoa nuorten teoksissa riittää.

Tästä syystä lapsi, joka on kiinnostunut kuvataiteista, kannattaa ilmoittaa kuvataidekouluun jo pienenä, 7-9 vuotiaana, tai tätäkin nuorempana valmentavaan opetukseen. Moni nuori aloittaa kuvataidekoulun vasta yläasteikäisenä, mikä on tietenkin todella hienoa, mutta on harmillista jos lahjakas nuori ei saa päättötodistusta puuttuvan perusopetuksen vuoksi.

Työpajoissa on laadittu myös tällaisia hurmaavia sarjoja.
Työpajoissa on laadittu myös tällaisia hurmaavia sarjoja.

Kuvataidekouluun ilmoittaudutaan joka vuosi uudelleen ja ensi syksynä aloittaviin ryhmiin voi jo nyt ilmoittautua mukaan.

– Jos olet epävarma siitä miten innostunut lapsesi asiasta on, hänet voi ilmoittaa mukaan ja jos toisen kerran jälkeen tuntuu sille ettei juttu kiinnostanut, vielä voi perua, Ulla muistuttaa.

Yleensä tilanne on kyllä toisinpäin ja niin tytöt kuin pojatkin nauttivat kuvataidekoulusta. Vaikka taiteen tekeminen on lapsille hyvin motivoivaa, ei kyse kuitenkaan ole pelkästä piirtämisestä, vaan sen lisäksi kuvataidekoulussa lapsi oppii taidehistoriaa, saa materiaalioppia, oppii kuvataiteen sanastoa, välinehuoltoa ja monia muita asioita, jopa itsetuntemusta.

– Lukukausimaksuun sisältyy materiaalit, jotka meillä on laadukkaita, Ritva ja Ulla muistuttavat.

Joka kevät kuvataidekoulun opettajilla on myös ilo ojentaa päättötodistuksia oppilailleen. Tänä keväänä opintonsa ovat loppuun saattaneet Annika Peltola, Teea Lautamaja ja Roosa-Maria Penninkangas.

Näyttely avautuu Alajärvellä tänään

Kuvataidekoulussa on syntynyt melkoinen lintuparvi.
Kuvataidekoulussa on syntynyt melkoinen lintuparvi.

Tänä iltana Alajärvellä avattava kuvataidekoulun näyttely sisältää runsaan kattauksen teoksia eri-ikäisiltä taiteilijoilta.

Hienoja töitä eri-ikäisiltä taiteilijoilta on paljon.
Hienoja töitä eri-ikäisiltä taiteilijoilta on paljon.

Esillä on kaikilta kuvataidekoululaisilta eri tekniikoin toteutettuna vähintään 1-2 työtä sekä ryhmätöitä, joten nähtävää on paljon pienten pikku maalauksista vanhimpien oppilaiden upeisiin tulkintoihin.

Taidehistoriaan liittyviä töitä on syntynyt vanhimpien opiskelijoiden kynästä.
Taidehistoriaan liittyviä töitä on syntynyt vanhimpien opiskelijoiden kynästä.

Samassa yhteydessä on myös kansalaisopiston aikuisten kuvataideryhmien taidenäyttely, joten samalla kertaa pääsee tutustumaan edustavaan kattaukseen alajärveläistä kuvataidetta!

Kesälläkin opiskelemaan!

Tulevana kesänä Ritva Lindberg ja Ulla Hautamäki järjestävät molemmat Alajärvellä mahdollisuuden kuvataiteen opiskeluun myös kuvataidekoulun ja kurssien ulkopuolella.

Ulla järjestää Piirretään päivän torstaina 11.6. Kaupintien opetustiloissa kello 10-15. Lounastauolle kannattaa ottaa omat eväät mukaan.

– Kurssi on tarkoitettu kaikenikäisille piirtämisestä ja taiteesta kiinnostuneille, sekä lapsille että aikuisille. Mukaan tulee ottaa omat piirustusvälineet ja paperia.

Tarvittaessa materiaaleja voi ostaa myös opettajalta. Kurssille otetaan mukaan 15 henkilöä. Ilmoittautumiset tehdään kansalaisopistoon numeroon 06 24122310.

Heinäkuun lopulla on vuorossa Ritva Lindbergin kolmen päivän aikuisille suunnattu taidekurssi. Tarkat päivät ja paikka ei ole tiedossa, mutta kurssi toteutetaan perjantaista sunnuntaihin viikonloppukurssina Alajärvellä.

Tuula Jokiaho

Artikkelin kuvat saat isommiksi klikkaamalla!

MAINOS
Priimatassi alusasujen pop-up-myynti Kyyjärven Paletissa