Erikoishammasteknikko Jouko Laine on toiminut Alajärvellä 20 vuotta

Mainos[adrotate banner="3"]

 

Jouko Laine valmistui hammasteknikoksi vuonna 1984. Kymmenen vuoden työskentelyn jälkeen hän valmistui lisäkoulutuksen kautta erikoishammasteknikoksi. Alajärvellä hän on tarjonnut palveluitaan jo 20 vuoden ajan.

Hakeutuminen hammashoitoalalle tuntui Joukosta luonnolliselta, sillä hänen vanhempansa toimivat Keuruulla samalla alalla ja vanhempi veli toimii hammaslääkärinä Kuopiossa.

MAINOS
Jouko tekee hammasasettelun loppuviimeistelyä Alajärven toimipisteessään.
Jouko tekee hammasasettelun loppuviimeistelyä Alajärven toimipisteessään.

Teknikon työpäivään kuuluu tavallisesti proteesien valmistamisen eri osa-alueet unohtamatta mahdollisia proteesien korjauksia ja pohjauksia. Työ on yksilöllistä ja vaatii tarkkuutta. Proteesi valmistetaan potilaan suusta otettujen jäljennösten mukaan. Tekohampaiden tekemisessä vaaditaan myös esteettistä silmää, jotta hampaiden lopputuloksesta saadaan luonnollinen ja kauniin muotoinen.

Arki sisältää paljon matkustelua Keuruun ja Alajärven toimipisteen välillä. Hän pyrkii olemaan aina siellä missä häntä tarvitaan.

Jouko Laine kertoo, että asiakkaat ovat löytäneet hänen palvelunsa hyvin ja heitä saapuu myös lähikunnista. Laine toimii itsenäisesti ja vastaanotolle voi tulla ilman lähetettä.

-Hammashoito on parantunut ja kehittynyt, jonka takia omat hampaat pysyvät suussa pidempään kuin aiemmin. Se tuo omat haasteensa alalle, mutta kyllä meitä vielä tarvitaan, Jouko toteaa.

Alalle tarvitaankin jatkuvasti uusia osaajia takaamaan kotimaisen hammasteknisen työn jatkuvuuden. Tänä vuonna hammasteknikkojen koulutus siirtyy Helsingin Metropoliasta Turun Ammattikorkeakouluun.

Roosa Linnanmäki

MAINOS
Edellinen artikkeliKuvataidekoulu EEROn kevät päättyy näyttelyihin
Seuraava artikkeliAki Palsamäki huudattaa Alajärvellä huomenna!