-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Lisäravinteet antavat potkua treenaajalle

Nykypäivän liikkujalle on tarjolla monenlaisia lisäravinteita niin jaksamiseen kuin urheilusuorituksesta palautumiseenkin. S-Market Alajärvessä lisäravinnetarjontaan on panostettu vastaten kuluttajien toiveisiin ja valikoimat ovat jatkuvasti laajenneet koko 2000 -luvun ajan.

Marketpäällikkö Mika Ainonen kertoo, että ensimmäisen kerran urheiluvalmisteita tuli heille myyntiin kokeilumielessä vuosituhannen alkupuolella. Noista päivistä on edetty pitkälle, sillä uuden S-Marketin valmistuessa tuoteryhmälle varattiin jo reilusti tilaa ja vielä tuon jälkeenkin valikoimat ovat laajenneet.

MAINOS

– Valikoimat uudistuvat muutaman kerran vuodessa. Tarjolle tulee aivan uudenlaisia tuotteita. Viimeisin uudistus on käsillä juuri nyt, uudet tuotteet on saatu hyllyihin näinä päivinä, Ainonen kertoo.

Nämä paljon liikkuville ja urheilijoille suunnatut lisäravinteet ovat muun muassa hiilihydraatti- ja proteiinivalmisteita, jotka vastaavat ominaisuuksiltaan ruuan proteiineja ja hiilihydraatteja. Niissä ei siis käytännössä ole mitään sellaista, mitä tavallisesta ruuasta ei voisi saada.

– Lähtökohtana kannattaa aina pitää hyvää ja monipuolista ruokavaliota. Esimerkiksi kalkkunanliha, jota nykyään on aina tarjolla, on hyvin proteiinipitoista. Samoin ovat monet kalat, kuten lohi, broileriakaan unohtamatta, Ainonen muistuttaa.

Kovilla harjoituskausilla tai kilpailuissa ravintolisät ovat kuitenkin joskus tarpeen riittävän energiansaannin turvaamiseksi.

Jotkut ravintolisät myös sisältävät jotakin ainesosaa enemmän kuin ruuasta saadaan. Tällaisia valmisteita ovat mm. kreatiini, glutamiini, haaraketjuiset aminohapot ja CLA.

Palautumiseen tarkoitettujen tuotteiden yleisin hiilihydraatin lähde on maltodekstriini. Hiilihydraatit ylläpitävät suorituskykyä ja nopeuttavat palautumista. Hiilihydraattilisiä voi siksi olla järkevää käyttää rankemmalla harjoituskaudella, rasituksen aikana ja sen läheisyydessä tai pitkinä kilpailupäivinä.

Lyhytkestoisessa liikunnassa hiilihydraattilisillä ei juurikaan ole merkitystä, vaan hyvälaatuinen ravinto ennen ja jälkeen suorituksen riittää. Harjoituksen jälkeisen tunnin aikana pitäisi saada oikeanlaista ravintoa ja silloin hiilihydraattilisät ovat käteviä, jos välipalaa ei ole saatavilla.

Erilaisia proteiini- ja hiilihydraattipatukoita on markkinoilla runsaasti ja niidenkin osalta kannattaa muistaa, että niissä proteiini- ja sokeripitoisuudet vaihtelevat. Säilyvyytensä puolesta ne ovat mukavia eväitä toisinaan nautittuna.

S-Market Alajärven monipuolinen lisäravinnetarjonta löytyy liikkeestä luontais- ja dieettituotteiden sekä ateriankorvikkeiden läheisyydestä. Kesäkauden uutuustuotteet on nyt saatu esille ja tutustuttavaksi!

Nyt liikkumaan -kampanjassa mukana!

S-Market Alajärvi on mukana Torstai-lehden ja muiden yhteistyökumppanien K Supermarket Alajärven, Kesport Alajärven, Paletti Sportin Kyyjärveltä, Fitnesspalvelu Karoliinan Vimpelistä, FitFactoryn Alajärveltä, ja Alajärven kaupungin yhteisessä Nyt liikkumaan -kampanjassa.

Kampanjan osallistumiskortin voit noutaa yhteistyökumppaneilta tai tulostaa sen Torstai-lehden nettisivuilta www.torstai-lehti.fi. Vaikka et olisi vielä alkanut täyttää omaa osallistumiskorttiasi, se kannattaa edelleen, sillä aikaa on toukokuun loppuun saakka!

Kampanjan päätyttyä osallistujien kesken arvotaan palkintoja, joissa palkintona on mm. S-Market Alajärveltä kaksi 50 euron arvoista tavarapalkintoa!
Muut palkinnot ovat Torstai-lehdeltä 500 euron arvoinen lahjakortti, Alajärven kaupungilta viisi viiden kerran uimahallilippua, Kesport Alajärveltä viisi 20 euron arvoista lahjakorttia, Paletti Sport Kyyjärveltä viisi 20 euron arvoista lahjakorttia, K-Supermarket Alajärveltä viisi 20 euron arvoisia lahjakortteja Eden salaattibaariin, Fitnesspalvelu Karoliinalta Vimpelistä yksi pääpanta logolla (arvo 17 euroa), yksi neljän kerran sarjalippu jumppiin (arvo 24 euroa) ja kaksi viiden kerran sarjalippua jumppiin (arvo 30 euroa/lippu), ja FitFactory Alajärveltä yksi 55 euron arvoinen liikuntapassi kaikille ryhmäliikuntatunneille sekä yksi henkilökohtainen kuntosaliohjelma ja kuntosaliohjauskerta (arvo 79 euroa)!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät