Nopola Newsin 10-vuotissynttäreitä vietettiin tänään Paletissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Nopola Newsin 10-vuotissynttäreitä vietettiin Kauppakeskus Paletin aulassa 13.5.2015 osittain työn ja tiedottamisen merkeissä.

10 vuotta sitten elettiin jännittäviä aikoja Paletissa, kun Nopola News otti varaslähdön ja sitä esiteltiin tiedotusvälineille. Tiedotusvälineet hoitivat tehtävänsä tuolloin asiallisesti ja siitä alkoi kansalaismedian ennenkokematon taival niin netissä kuin kansalaisten keskuudessakin.

MAINOS

Nopola Newsin perusideat ovat varsin yksinkertaisia, sillä 1) tieto kootaan keskitetysti yhteen paikkaan riippumatta siitä kuka sen on tuottanut. Näin ollen julkaisussa kohtaavat kansalaisten tuottaman tiedon lisäksi myös kunnan ”virallinen” tieto. Toinen perusperiaate on 2) se kirjoittaa, joka parhaiten asiasta tietää – ei se joka parhaiten osaa! Toisin sanoen tieto julkaistaan suoraan sen syntylähteeltä ei välikäsien kautta, kuten perinteisessä mediassa.

Ainutlaatuisuus on todistettu Nopola Newsin saavuttamilla lukuisilla kansallisilla ja kansainvälisillä meriitteillä, joista merkittävimpinä voidaan pitää EU:n European e-Inclusion 2008 Awards -kilpailun maantieteellisen kategorian voittoa ja Suomen kuntamarkkinoinnin 2010 SM-kisan Vuoden markkinointituote -titteliä.

Virallisesti Nopola News avattiin perjantaina 13.5.2005. Nopola Newsin 10.000. juttu kirjoitettiin keväällä 2015, joten melkoisesta paikallishistoriateoksesta on jo nyt kyse.

Kylätuvan naiset hoitivat syntymäpäiväjuhlien kahvituksen Paletissa. Nopola Newsin taustayhdistys Kyyjärven mediamyllärit ry esitteli toimintaansa ja uusinta tekniikkaa yhteistyössä hyvien yhteistyökumppaneidensa kanssa.

Avecom Oy:n suotuisalla avustuksella paikalle saatiin huikea LG:n UHDTV eli 4K-televisio sekä JVC:n 4K-kameroita. Huipputerävän Live-4K-kuvan välitys valokuituverkoissa on mylläreidenkin kunnianhimoisena tavoitteena, mutta ihan vielä se ei ainakaan nykyisillä mylläreiden laitteilla onnistunut.

NestorCables Oy:n valokuitutekniikkaa oli laajasti esillä. Esillä oli myös Harsunkankaalta alkunsa saanut liitinkotelo- ja -malli, jonka soisi yleistyvän ja ilmestyvän ainakin keskeisille paikoille kuntiin.

Paikalla oli myös Keski-Suomen Valokuituverkot Oy:n edustajia, jotka esittelivät Keski-Suomeen rakentuvaa valokuituverkkoa. Kyyjärvellä rakentaminen käynnistyy toukokuun puolivälissä ja liittymä on mahdollista tilata mylläreiltä tapahtuman yhteydessä.

Mediaputkan Jarmo Ahonen puolestaan hoiti tapahtumassa suoraa nettitv-lähetystä, jota oli tapahtumasta luvassa koko päivän. Päivän päätteeksi arvottiin suorassa lähetyksessä JK-center Oy:ltä saatu hieno ASUS-Memo 10 -tabletti sekä tulostettava Canvas-taulu ja suurkuvatuloste.

Lähteet:

NopolaNews.fi – kansalaismedian pioneeri

http://www.nopolanews.fi/artikkelit/2015/05/tekniikka_ja_talous/2641/nopola_news_10_vuotta_-_synttarit_paletissa_13_5_2015

 

MAINOS
Edellinen artikkeliSaarikan alueen vanhusneuvostoilta julkilausuma
Seuraava artikkeliKone- ja puutarhapäivät käynnistyvät Alajärvellä