-1.6 C
Alajärvi
torstai 29.2.2024
MAINOS

Museoviikko Nelimarkka-museossa

Kansainvälistä museoviikkoa vietetään 16.–23.5. Tältä teemalta huomenna tiistaina 19.5. Villa Nelimarkka -huvilassa avataan paikallisen kuvataideyhdistyksen loppunäyttely.

Lisäksi Villa Nelimarkan residenssitaiteilijat järjestävät Avoimet ovet -tapahtuman. Lauantaina 23.5. Nelimarkka-museossa avataan Anja Tchepetsin näyttely. Tarjolla on myös hauska työpaja kaikille 7–15 -vuotiaille lapsille.

MAINOS

Anja Tchepetsin Kimonokabukisushi on nähtävillä Nelimarkka-museossa 23.5.–25.7.

– Viime vuosina olen viettänyt paljon aikaa Japanissa – käymättä siellä oikeasti, Tchepets toteaa.

Kuvittaja, taidemaalari ja -graafikko Anja Tchepets on työskennellyt Japani -teemaisen kuvakirjasarjan parissa vuodesta 2010. Kirjojen tarinat ovat otteita japanilaisista, venäläisistä ja saksalaisista taruista, jotka hän on kirjoittanut uudelleen.

Anja Tchepetsin japanilaisesta puupiirroksesta vaikuttunutta grafiikkaa.
Anja Tchepetsin japanilaisesta puupiirroksesta vaikuttunutta grafiikkaa.

Kirjojen kuvituksessa Tchepets on hyödyntänyt japanilaista taideperinnettä, erityisesti puupiirrosta. Nelimarkka-museon näyttelyssä on esillä kirjojen kuvitusta.

Anja Tchepets on syntynyt Leningradissa vuonna 1970. Hän on piirtänyt lapsesta saakka ja aloitti taidekoulun jo nuorena. Koulun päätyttyä hän muutti Montrealiin, Kanadaan opiskelemaan kuvittamista sekä graafista suunnittelua.

Vuodet 1998–2002 hän asui New Yorkissa työskennellen erilaisten taideprojektien parissa. Tällä hetkellä Tchepets asuu Berliinissä ja työskentelee kuvataiteilijana sekä taidegraafikkona.

Näyttely avataan lauantaina 23.5. kello 15. Ennen avajaisia Tchepets järjestää kuvakirja-työpajan 7–15 -vuotiaille lapsille kello 12–14.30.

Lapset kuvakirjailijoina -työpajassa lapset työstävät tarinan, jossa on tekstiä ja kuvia. He oppivat kuvakerronnan periaatteet sekä erilaisten materiaalien käyttöä ja kuvitustekniikoita. Työpaja on maksuton.

Villa Nelimarkka avaa ovensa kesäkaudeksi

Villa Nelimarkka -huvila avautuu yleisölle huomenna tiistaina 19.5. kello 13. Esillä on Alajärven kuvataideyhdistyksen kevään loppunäyttely 29.5. saakka. Pysyvä perusnäyttely Eeron Pekkola esittelee valokuvia huvilan ja museon vaiheista. Villa Nelimarkassa toimii lisäksi kesäkahvila.

Avajaistiistaina 19.5. on harvinainen mahdollisuus päästä tutustumaan huvilan yläkerran ateljeetiloihin. Vierailevat espanjalaiset residenssitaiteilijat Diego Lizan ja Rafael Fuster pitävät työhuoneidensa ovia avoinna yleisölle kello 13–17.

Rafael Fusterin kuvia materiaalin keruumatkalta Alajärvellä.
Rafael Fusterin kuvia materiaalin keruumatkalta Alajärvellä.

Diego Lizan on kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hän luo työssään värikkäitä kuvitteellisia maailmoja, kaupunkeja ja hahmoja. Lisäksi hän työstää pieniä, esimerkiksi puusta tai kurpitsasta valmistettuja nukkeja, jotka liittyvät paikallisiin traditioihin. Alajärvellä Lizan aikoo valmistaa maalatun puunuken, jonka pinnassa näkyvät paikallinen ympäristö ja kulttuuri.

Rafael Fuster tarkkailee ympäristöään ja ammentaa siitä teoksiinsa niin aiheet kuin materiaalinkin. Fuster kerää ympäristöstään muiden hylkäämää rojua ja saa esimerkiksi raudasta tehdyt esineet näyttämään paperisilta.

Installaatioiden ja maalausten lisäksi hän tekee videotaidetta. Fusterin valot, varjot, sekä kekseliäät materiaalivalinnat saavat katsojan hetkittäin epäilemään silmiään.

Villa Nelimarkka on kesäkaudella avoinna tiistaista perjantaihin kello 13-17.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät