13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Suosittu lasten päiväleiri tuo taidetta ja tanssia alkukesään

Lasten ja nuorten kesä alkaa jo kolmannen kerran suositun Taidetta ja tanssia -päiväleirin merkeissä. Mukaan ovat tervetulleita vuosina 2002-2007 syntyneet, kotikunnasta riippumatta. Leiri järjestetään 1.-5.6. Alajärvellä Luoma-ahon nuorisoseuralla.

Leirin taideosuudessa tutustutaan erilaisiin kuvataiteen menetelmiin luovasti, tuttua muunnellen ja uutta etsien. Perinteisen piirustuksen ja maalauksen lisäksi keksitään kenties ihan omiakin tekniikoita.

MAINOS

Lopuksi kokeillaan, kuinka nämä kaikki tekniikat toimivat yhdessä, suloisessa sekamelskassa. Tutuksi tulevat perinteiset piirustus- ja maalausvälineet, lyijykynä, puuvärit, akvarelli- ja akryylivärit sekä niiden käyttö.

Kuvataiteilija, taidegraafikko Mari Hallapuro toimii leirin taideohjaajana. Hän on syntynyt Alajärvellä, mutta asuu ja työskentelee nykyisin Keravalla. Mari on valmistunut kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta taidegrafiikan osastolta vuonna 2012.

Hän on Suomen taidegraafikot Ry:n ja Helsingin Taiteilijaseuran jäsen. Mari Hallapuro on pitänyt yksityisnäyttelyitä vuodesta 2008 lähtien. Vuonna 2013 hänen taidettaan on ollut esillä mm. Varikko Galleriassa Seinäjoella, Galleria Beckerissä Jyväskylässä ja Galleria Brondassa Helsingissä.

Leirin tanssiosuudessa herätetään kiinnostus tanssiin ja nautitaan liikkumisesta. Tunneilla tehdään musiikkiliikuntaharjoitteita sekä pieniä tanssisarjoja erilaisiin tanssityyleihin. Tuntien sisältö painottuu kuitenkin pääosin street -tanssien maailmaan.

Tanssin opetuksesta vastaa tanssikoulu Wimman omistaja, tanssija Anne Välisaari (Lehtimäki/Seinäjoki). Välisaari on tanssinut kilpatansseja seitsenvuotiaasta pikkutytöstä asti. Hän on voittanut mm. latinalaistanssien ja Boogie woogien SM-pronssia vuonna 2009.

Kilpailu-uran jälkeen Välisaari on keskittynyt tanssin opettamiseen ja tuomarointiin sekä esiintynyt erilaisissa teatteri- ja tanssiproduktioissa.

Leiriläiset jaetaan kahteen ryhmään: 7-8 -vuotiaat (1.-2. lk) ja 9-12 -vuotiaat (3.-6. lk). Osallistujia voidaan ottaa maksimissaan 15 per ryhmä. Molemmat ryhmät osallistuvat päivittäin sekä tanssiin että taiteen tekemiseen. Opetusta on kello 9-12.30 ja siihen sisältyy ruokatauko omin eväin.

Leirin osallistumis- ja materiaalimaksu on 30 euroa per lapsi. Lisätiedot ja ilmoittautuminen 29.5. mennessä Elina Förstille elina.forsti@japo.fi tai 044-5574 667.

Leirin järjestää Luoma-ahon kyläyhdistys Järvi-Pohjanmaan kulttuuripalveluiden kohdeavustuksella. Lisäksi toimintaa tukee Alajärven Osuuspankki.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät