3.1 C
Alajärvi
sunnuntai 26.5.2024
MAINOS

Kaupunginhallitus äänesti kehitysvammaisten asumisyksiköstä

Perusturvalautakunta esitti Alajärven kaupunginhallitukselle sekä Soinin ja Vimpelin kunnanhallituksille ja edelleen valtuustoille, että kehitysvammaisten ohjatun ja tuetun asumisyksikön rakentamisen suunnittelu ARAn ehdollisen varauksen turvin lopetetaan.

Kehitysvammaisten asumisen tarve arvioidaan uudelleen Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen muuttuneen tilanteen vuoksi. Asumispalvelutarpeen arvioinnin jälkeen on mahdollista anoa uudelleen ARAn avustusta.

MAINOS

Alajärven kaupunginhallituksen kokouksessa Kaarina Paalijärvi esitti Tuomo Tallbackan kannattamana, että kaupunginvaltuustolle esitetään Aran rahoituspäätöksen pitämistä voimassa ja esittää uuden muutetun hakemuksen kehitysvammaisten asumispalveluyksikön rakentamisesta Alajärvelle omana rakennushankkeena.

Alajärvellä on ylivoimaisesti suurin tarve kehitysvammaisten asumisessa. Soini on tehnyt jo päätöksen, että se siirtyy vuoden 2017 alusta Pihlajalinnan yksityisen tuottajan alaisuuteen.

Äänestyksessä Paalijärven esitys kaatui äänin 7-4 ja valtuustolle esitetään kehitysvammaisten ohjatun ja tuetun asumisyksikön rakentamisen suunnittelun lopettamista ARAn ehdollisen varauksen turvin.

Kaarina Paalijärvi jätti päätöksestä eriävän mielipiteensä. Asiasta äänestettiin aikaisemmin myös perusturvalautakunnan kokouksessa.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät