0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Lehtimäen opiston uimahallilla opittiin uintia liki 50 polskijan voimin

Lehtimäen opiston uimahallilla on toukokuussa polskittu uimakoulussa. Uimakoulut kokoontuivat kahtena viikkona maanantaista torstaihin, eli uimakertoja tuli yhteensä kahdeksan yhden opetuskerran ollessa 45 minuuttia.

Uimakoulut järjesti Järvi-Pohjanmaan vapaa-aikapalvelut. Uimakouluissa oli viisi eri ryhmää alkeisryhmistä jatko- ja suoritusryhmiin.

MAINOS

Uimakoulussa oli mukana yhteensä 47 oppilasta, mikä on yksi enemmän kuin viime keväänä. Alkeisryhmissä oli mukana yhteensä 22 oppilasta ja sitä opettivat Laura Taipalus ja Liis Toomingas. Jatkoryhmissä oli yhteensä 16 oppilasta ja opettajana toimi Milla Maijala.

Suoritusryhmässä oli yhdeksän oppilasta ja opettajana Liis Toomingas. Opettajien apuna sekä uimakoulun organisoijana toimi liikunnanohjaaja Janne Kujala.

Kaikki halukkaat oppilaat pääsivät mukaan uimakouluun. Uimakoululaisista suurin osa oli Lehtimäeltä mutta myös Soinista ja Alajärveltä oli muutamia oppilaita mukana. Nuorimmat osallistujat olivat alkeisryhmässä 2009 syntyneitä ja vanhimmat suoritusryhmässä 2001 syntyneitä.

Oppilaat olivat hyvin mukana opetuksessa ja jokainen oppi varmasti paljon uusia asioita uimakoulun aikana. Kaikille oppilaille jaettiin viimeisellä kerralla uimatodistukset sekä uimamerkit saavutetuista suorituksista.

Suoritusryhmästä mainittakoon seuraavat suoritukset: Priimusmaisteri Saga Kurunmäki. Uimamaisteri Anja Keisanen, Aaro Keisanen, Valtteri Uusitupa ja Roosa Latva-Laturi. Uimakandidaatin merkit suorittivat Silja Kurunmäki ja Anttoni Uusitupa.

Janne antaa suuret kiitokset kaikille oppilaille sekä hyville opettajille, jotka ovat hoitaneet hommansa paremmin kuin hyvin! – Toivotaan, että kelit lämpiävät pian ja oppilaat pääsevät järveen harjoittelemaan opittuja asioita, Janne sanoo.

Lehtimäen yleiset teknisen toimen hallinnassa olevat uimarannat löytyvät Valkealammelta, Kangaslammelta ja Mustaniemestä. Näissä kaikissa on laituri, pukukopit ja wc. Lisäksi Suninsalmelta löytyy todella hyvä ja suosittu uimaranta. Käytössä on myös laituri ja pukukopit.

Soinissa pidetään rantauimakoulut Lauttosen rannassa viikolla 26. Uimakoulut toteutuvat, jos osallistujia saadaan riittävästi mukaan. Lisätietoa voi kysellä Jannelta sähköpostitse janne.kujala@alajarvi.fi tai puhelimitse numeroon 0400- 790 643.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät