0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Kesäpäivän viettoa Suninsalmella rentoutuen

Aurinko paistaa ja linnut laulavat. Jospa saunan lämpenemistä odotellessamme pelaisimme muutaman erän rantalenttistä? Sillä saisi mukavasti hien pintaan, jotta tohtisi uimaankin mennä. Saunan ja uimisen jälkeen olen tilannut meille pitsat ja juomat. Voimme syödä ne täällä saunatuvan terassilla kauniista maisemasta nauttien. Lapset ovat kahvilan takana minigolffia pelaamassa. Pitääpä viedä heille vähän jäätelörahaa!  

Kuulostaa aika ihanteelliselta kesäpäivän viettotavalta, eikö vain? Lehtimäen Suninsalmella tällainen ajatusleikki muuttuu todeksi ja koko perhe saadaan viihtymään. Muutama vuosi sitten rakennettu rantasauna on vuokrattavana Rannankylän kyläyhdistykseltä omaan käyttöön, eikä hinnat huimaa päätä.

MAINOS

-Olemme sellainen yhdistys, ettemme järjestä palveluita tai muuta toimintaa tienataksemme rahaa, vaan luodaksemme paikan, jossa ihmiset voivat viihtyä, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Leena Tynjälä.

Suninsalmen kahvilan perustamisesta ja sen laajentamisesta on kulunut jo kymmenisen vuotta. Kahvilatoiminta elävöittää paikkakuntaa ja aurinkoisella säällä kävijöitä riittää. Niitä tulee kesämökeiltä myös järveä pitkin.

Karaoke on ollut suosittu ajanviettotapa ja perinteinen juhannusaaton karaoke järjestetään perjantaina 19.6. kello 19 alkaen. Karaokea lauletaan kahvilan puolella ja tilaa on myös tanssimiseen. Ajoittain kahvilassa päästään nauttimaan myös erilaisten artistien live-esityksistä.

Lauantaina 11.7. ja 8.8. Suninsalmella järjestetään kuukausittainen kesätori, jonka myyntipaikat ovat maksuttomia. Se aukeaa kello 12 samoihin aikoihin kahvilan kanssa. Jos mielenkiintoa riittää, saa omaa myyntipaikkaa pitää vaikka iltaan asti.

-Paikalle voi tulla vaikka peräkärryjen kanssa. Kaikki tavara tai syötävä kelpaa torille myyntiin, toteaa yhdistyksen sihteeri Eija-Liisa Keskinen.

Kerran kesässä Suninsalmella järjestetään Suninsalmi Open – rantalentis-turnaus, johon osallistujia tulee ympäri maata. Tänä vuonna ajankohtana on elokuun ensimmäinen viikonloppu.

Loppukesänä paikkaan on tulossa lasten puuhakeskus, jossa voi kiipeillä, keikkua ja laskea liukumäkeä. Tämä takaa sen, että alueella on varmasti tekemistä kaiken ikäisille.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät