-0.1 C
Alajärvi
perjantai 23.2.2024
MAINOS

Haapaniemen kesäateljee avoinna koko kesän

Kansainvälisesti menestyneen, vaasalaisen kuvataiteilijan, Sari Haapaniemen esittelee teoksia hänen viimeisimmästä tuotannostaan. Tuotantoa hallitsee voimakkaiden värien käyttö. Haapaniemen teosten omaleimaisuus syntyy palettiveitsellä toteutetusta ennakkoluulottoman värikirjon ja paksujen maalikerrosten välisestä vuoropuhelusta.
Sari Haapaniemen kesätaideateljeen avajaisia vietettiin Alajärven Lehtimäellä Wanhassa Nevantakasessa. Näyttelyn avauksessa puhunut Etelä-Pohjanmaan aluetaidemuseo Nelimarkka-museon vs. museotoimenjohtaja Soile Haapala kehui taiteen ja ympäristön yhteensopivuutta.
-Tällainen paikka on erikoinen. Olen vaikuttanut tästä paikasta, jossa kävi jo viime kesänä useita satoja vieraita. Alajärven Nelimarkka-museolla oli viikko sitten Jan-Erik Anderssonin näyttely. Sarin ja Jan-Erikin töissä on jotain samaa. Loisto näkyy täällä värien käytössä. Haapaniemen teokset vaikuttavat ja muuttavat tilan tuntua. Vaikka teoksissa on valoa ja väriä, teokset eivät ole vain hersyviä. Näin huomataan, että Suomessa on vuodenaikana myös talvi, totesi Haapala.
Haapaniemellä on ollut useita yksityis- ja yhteisnäyttelyitä kotimaassa ja ulkomailla, esimerkiksi New Yorkissa ja Pariisissa. Haapaniemen kädenjälki on nähtävissä useissa arvostetuissa julkisissa kokoelmissa, kuten Pohjanmaan museossa, Lohjan kirjastossa ja Kemiran pääkonttorissa.
Ari Haapaniemi työskentelee vaimonsa Sarin avustajana järjestäen näyttelyitä ja monia käytännön töitä. Wanha Nevantakanen on ollut Arin suvussa vuodesta 1648 lähtien. Haapaniemet ovat toimineet tilan isäntäparina viimeiset kuusi vuotta. He ovat kunnostaneet paikkaa alkuperäiseen henkeen. Vanha päärakennus on upea ja ympärillä oleva taidepuutarha antaa vierailijalle monipuolisen elämyksen teosten ihailemisen lisäksi. Puutarhassa on levähtämispaikkoja, jotka on nimetty tilalla asuneiden naisten nimien mukaan. Visiona on, että metsään tehdään miesten nimillä olevia polkuja pikku hiljaa, toteavat taiteilijat.
13.6. vietettiin samalla taiteilijaparin 50v+50v. -juhlia. Vanhoja jazzklassikoita ja iskelmiä esittivät diplomisellisti Martta Valkeus ja diplomihaitaristi Jonna Pirttijoki.
Näyttely on avoinna joka päivä klo 12-17 koulujen alkamiseen saakka osoitteessa Nevantakasentie 171, Lehtimäki.

Rami Puro

MAINOS

 

Taiteilijapari Ari ja Sari Haapaniemi avasivat kesäateljeensa Lehtimäellä.

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät